Od sada brži Internet za stanovnike Velike i Male Ostrne

Projekt modernizacije elektroničke komunikacijske infrastrukture u naseljima Mala i Velika Ostrna priveden je kraju, čime je stanovnicima ovih gradskih naselja omogućen brži pristup Internetu. „Brzina Interneta je sada 30-60 Mbit/s i u tu svrhu, instalirana su tri nova kabineta u kojima je smještena trenutno najmodernija VDSL tehnologija. Vrijednost ove investicije iznosi gotovo milijun kuna, a radovi su realizirani putem partnera Hrvatskog Telekoma, tvrtke Ericsson Nikola Tesla servisi te uz podršku grada Dugo Selo“, stoji u priopćenju predstavnika Odjela korporativnih komunikacija HT-a Andreja Vujića.

Podsjećamo, prije iste investicije maksimalna brzina Interneta iznosila je 2 Mbit/s što nikako nije zadovoljavalo potrebe stanovnika, zbog čega je protekle godine pokrenuta peticija građana prema Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti i Gradu Dugom Selu. Peticija, koju je potpisao 441 građanin, urodila je plodom nakon koje su pokrenute sve potrebne aktivnosti za realizaciju projekta. Grad Dugo Selo bio je zadužen za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na tri lokacije na kojima su izgrađena čvorišta.

Iz Hrvatskog telekoma najavljuju kako će „kontinuirano ulagati u razvoj telekomunikacijske infrastrukture na području cijele Hrvatske, a za sljedeću godinu planirana je modernizacija infrastrukture i na području naselja Dugo Selo, za što su već pokrenute aktivnosti izrade projektne i investicijske dokumentacije. Nužan preduvjet za realizaciju planiranih zahvata je ishođenje potrebnih dozvola gradnje te vjerujemo i nadalje u dobru suradnju s gradom Dugo Selo“, stoji u priopćenju HT-a.Skip to content