Odbor za dodjelu nagrada utvrdio dobitnike javnih priznanja Grada Dugog Sela za 2014. godinu

Na današnjoj sjednici članovi Odbora za dodjelu nagrada i priznanja pod predsjedavanjem Željka Ivaničeka utvrdili su izgled i oblik javnih priznanja Grada Dugog Sela. Naime, nakon što je sukladno odluci Odbora raspisan natječaj za novo idejno rješenje nagrada i javnih priznanja Grada Dugog Sela pristigle su dvije ponude, od kojih jedna nije bila cjelovita, a i samo likovno rješenje nije zadovoljavalo zadane uvjete, pojasnio je predsjednik Povjerenstva za odabir ponuda Nenad Haleuš Mali. Odlukom Povjerenstva ponuda Roberta Samardžića, dugoselskog akademskog umjetnika, „nudi suvremeno rješenje koje je vizualno u trendu, s ukomponiranim detaljem autorskog akvarela koji donosi prepoznatljivi motiv Martin Brega“, pojasnio je Haleuš. Autor je prema natječaju pripremio rješenja za sve četiri kategorije javnih priznanja Grada Dugog Sela, koja se u glavnom dizajnu ne razlikuju, već je distinkcija tonalitet akvarela. Odbor je također prihvatio da se kao detalj u desnom kutu A-3 formata priznanja umjesto vodenog žiga, utisne suhi žig Grada Dugog Sela.

U nastavku sjednice razmotreni su prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Dugog Sela u 2014. godini. Odbor je jednoglasno donio odluku da nagrada za životno djelo, prema jedinom pristiglom prijedlogu na Javni poziv, bude uručena Milici Rojnik, dugogodišnjoj aktivnoj članici KUD-a „Preporod“. Nagradu predlaže KUD „Preporod“ zbog njenog 40-godišnjeg iskustva u članstvu KUD-a „Preporod“, nesebičnog zalaganja, entuzijazma i energije koje uložila u rad doprinijela je razvoju, očuvanju i opstanku KUD-a.

Godišnja nagrada Grada Dugog Sela iz područja gospodarstva dodjeljuje se poduzeću „Dalekovod proizvodnja“ d.o.o. za uspješno poslovanje i doprinos razvoju gospodarstva na području Grada Dugog Sela. Nagradu predlaže gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić povodom, između ostalog, njihove 10. godišnjice otvorenja Cinčaonice na području grada. Odbor je također donio odluku da godišnju nagradu za gospodarstvo – obrtništvo ove godine dobije soboslikarski i ličilački obrt vlasnika Pave Vukelića. Udruženje obrtnika Dugo Selo predlaže obrtnika Vukelića na temelju poslovnih rezultata i 28-godišnjeg uspješnog poslovanja, uz 13 stalno zaposlenih djelatnika.

Godišnja nagrada na području odgoja i obrazovanja, a prema prijedlogu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Dugo Selo, dodijeliti će se Dječjem vrtiću Dugo Selo koji uz svoj redovni rad na odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi uspješno provodi ekološke programe  od 2009. godine kada je međunarodnim priznanjem Zaklade za odgoj i obrazovanje u okolišu dobio status Eko vrtića te ga u međuvremenu dva puta obnovio.

Godišnja nagrada na području kulture dodjeljuje se, a na prijedlog ravnatelja Gradske knjižnice Dugo Selo, dugoselskom književniku Igoru Knižeku. Autor je više nagrađivanih zbirki pripovjedaka, te je dobitnik prve nagrade na kazališnom festivalu „Mali Marulić“ dvije godine za redom (ove i prošle godine) za svoje dramske tekstove. Prošle godine u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo tiskana je njegova slikovnica „Radosni Ferdo i čarobna glazbena škrinjica“.

Prijedlog vijećnika Ilije Papka da se godišnja nagrada dodijeli radnom timu Dugoselskog komunalnog i poduzetničkog centra koji radi na dovozu komunalnog otpada, se odbija s obrazloženjem „da u prijedlogu nisu navedeni razlozi kojim su djelatnici iskočili iz okvira njihovog redovnog rada“.

Odbor je također donio odluke da se zahvalnice ove godine dodijele poduzeću „Metal-mont“ d.o.o. povodom 20 godina uspješnog poslovanja i za doprinos razvoju gospodarstva na području grada Dugog Sela. Zahvalnica se dodjeljuje i potpredsjedniku KUD-a „Preporod“ Mariu Mlinareku za svoj doprinos u uspješnom radu KUD-a, za svoj nesebični angažman u uspješnoj adaptaciji i rekonstrukciji dvorane Preporod, kao, između ostalog, i za aktivno sudjelovanje u očuvanju i unapređenju kulturnog identiteta i kulturne baštine Dugog Sela. Zahvalnicu će primiti i članica KUD-a „Preporod“ Maja Matijaš za svoje aktivno 14-godišnje članstvo u društvu, kao i u radu Savjeta mladih gdje dva mandata sada predstavlja KUD „Preporod“. Zahvalnica se dodjeljuje i Vinogradarsko-vinarskoj udruzi Terra Sancti Martini za 20 godina rada i postojanja, Udruzi pčelara „Maslačak“ za 25 godina uspješnog postojanja, Kuglačkom klubu Dugo Selo za 80. godišnjicu rada, Nogometnom klubu „Ostrna“za 15 godina od osnutka, te Glazbeno scenskoj skupini „Zvjezdani putovi“ Osnovne škole „Ivan Benković“ za uspješno organiziran i predstavljen školski mjuzikl „Briljantin“ koji je ove godine osvojio 1. mjesto na međunarodnom festivalu školske kreativnosti u Sanremu u Italiji.Skip to content