Odigrana humanitarna utakmica za štićenike Dnevnog centra Stančić: Dugoselski rukometaši slavili uz jaku podršku s tribina

RK Dugo Selo odigrao je u subotu 6.12. sjajnu utakmicu protiv vodeće ekipe skupine, RK Moslavina. Dečki su rezultatom 32:28 (20:15) upisali još jednu pobjedu i tako ostali na sredini tablice, što im je i cilj. Ekipa iz Krapine krenula je dobro u utakmicu te su do 15. minute držali prednost od +1. Preokret se dogodio u 16. minuti pogotkom Tomislava Severeca, koji dovodi Dugo Selo u vodstvo. Vidno umorna ekipa Moslavina nije mogla ništa drugo, nego čestitati Dugom Selu na pobjedi.
– Ekipa Moslavine je kvalitetnija i starija od Dugog Sela. U našim redovima igraju dečki od 17, 18 godina. Danas su ostavili srce na terenu i ja im zaista čestitam na ovoj neočekivanoj pobjedi – izjavio je trener RK Dugo Selo, Zvonko Kaleb. Igrači utakmice su Tomislav Severec s 8 pogodaka i Kevin Lind s 9. Lind napominje kako je za ovu veličanstvenu pobjedu zaslužna cijela ekipa i odličan trener, s kojima je, kako kaže, bio gušt igrati.

A još veći gušt je bio zaigrati rukomet pred 300-ak navijača, koliko ih je bilo na utakmici. Razlog takvog odaziva je humanitarne prirode. Cijena karte je iznosila 20 kn, a sav prihod dobiven prodajom ulaznica predan je korisnicima programa rane intervencije dnevnog centra Stančić u Dugom Selu. Taj program zaživio je u proljeće ove godine, a u njega je trenutno uključeno 14-ero djece. Namijenjen je za djecu sa psiho-fizičkim ograničenjima od takoreći njihova dana rođenja do 3 godine, te uz posebna rješenja do 7. godine djeteta. – Cilj programa je utjecati na cjelokupan djetetov bio-psiho-socijalni razvoj i njegovu obitelj te time olakšati djetetovo učenje i stvoriti podlogu za kasnije učenje – izjavila je za Dugoselsku kroniku voditeljica tima za ranu intervenciju Centra Stančić Snježana Jurakić, prof. defektolog-rehabilitator. Na utakmici su bili štićenici centra koji su uživali u rukometu, a na kraju su se u društvu Sv. Nikole slikali s rukometašima.

Ivana VodanovićSkip to content