Održan 5. Zimski kup DVD-a Ostrna: Nastupile 44 ekipe u 6 kategorija

U Gradskoj sportskoj dvorani u Dugom Selu 20.siječnja po peti puta je održano vatrogasno natjecanje u brzom spajanju usisnog voda pod nazivom 5. Zimski kup DVD-a Ostrna. Natjecanje je kvalitetno i uspješno održano u organizaciji DVD-a Ostrna, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, VZG Dugo Selo, Grada Dugo Selo, firme HRT Šarić d.o.o. i firme Hortikultura Rasadnik Bobica. Na natjecanju su nastupile 44 ekipe u 6 natjecateljskih kategorija, a po prvi puta i u kategoriji mladeži, te su ostvarile odlične rezultate.
Naročito moramo istaknuti nastup muške A ekipa DVD-a Bešlinec koja je u finalu Superkupa izvela vježbu u vremenu od 13.57 sekundi, te oborila državni rekord Republike Hrvatske, ali i Svjetski rekord u brzom spajanju usisnog voda.
Na natjecanju su dijeljene i posebne nagrade, te je nagradu za Društvo koje je prvo prijavilo ekipu dobila DVD Rugvica, a nagradu za Društvo s najviše ekipa DVD Ribnica, za nastup sa pet ekipa.
U kategoriji odraslih “A” nastupilo je 19 muških i 7 ženskih ekipa.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji muški “A” i prijelazni pehar za pobjednika muške kategorije osvojila je ekipa DVD-a Razljev, za drugo mjesto ekipa DVD-a Cirkvena i za treće mjesto ekipa DVD-a Bešlinec.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji žene “A” i prijelazni pehar za pobjednika ženske kategorije osvojila je ekipa DVD-a Haganj, za drugo mjesto ekipa DVD-a Ribnica 2 i za treće mjesto ekipa DVD-a Strmec Bukevski.
U kategoriji odraslih “B” nastupilo je 5 muških i 6 ženskih ekipa.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji muški “B” osvojila je ekipa DVD-a Strmec Bukevski, za drugo mjesto ekipa DVD-a Oroslavje i za treće mjesto ekipa DVD-a Ribnica.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji žene “B” osvojila je ekipa DVD-a Novoselec, za drugo mjesto ekipa DVD-a Johovec i za treće mjesto ekipa DVD-a Ribnica.
U kategoriji mladeži nastupile su 4 muške i 3 ženske ekipe.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji muške mladeži osvojila je ekipa DVD-a Staro Čiče, za drugo mjesto ekipa DVD-a Ostrna 1 i za treće mjesto ekipa DVD-a Strmec Bukevski.
Pehar za prvo mjesto u kategoriji ženske mladeži osvojila je ekipa DVD-a Ribnica, za drugo mjesto ekipa DVD-a Strmec Bukevski i za treće mjesto ekipa DVD-a Kuče.
U kategoriji Superkup za muške ekipe plaketu za prvo mjesto i poklon bon firme HRT Šarić u iznosu od 500 kn osvojila je ekipa DVD-a Bešlinec MA, plaketu za drugo mjesto ekipa DVD-a Razljev MA i plaketu za treće mjesto ekipa DVD-a Sv. Križ Začretje MA 1.
U kategoriji Superkup za ženske ekipe plaketu za prvo mjesto i poklon bon firme HRT Šarić u iznosu od 500 kn osvojila je ekipa DVD-a Ribnica ŽA 1, plaketu za drugo mjesto ekipa DVD-a Buševec ŽA i plaketu za treće mjesto ekipa DVD-a Ribnica ŽB.

Predsjednik DVD-a Ostrna
Božidar Cik, dipl.ing.Skip to content