Održana 15. fišijada i političko pecanje: NA CIGLANI SE KUHA SVE BOLJI FIŠ PAPRIKAŠ

U subotu 12. rujna, u sklopu 22. Dugoselskih jeseni, koje je tom prigodom i službeno otvorio gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, na jezerima na Ciglani održana je 15. fišijada i prateće „političko“ pecanje udicom na plovak. Organizator manifestacije ŠRD Dugo Selo dobro se pripremio, a poslužilo je i vrijeme pa su se brojni posjetitelji više nego dobro proveli na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. U pripremi fiš paprikaša okušale su se čak 23 ekipe, a očito je i da stručni žiri, koji zadnjih godina radi pod vodstvom predsjednika Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije Dubravka Šeketa, edukativno djeluje na majstore fiša koji su iz godine u godinu sve bolji u pripremi paprikaša. To je pokazala i činjenica da je fiš paprikaš u trenu „planuo“ odmah po završetka natjecanja, unatoč tome što su dobri domaćini cijelo vrijeme paralelno častili posjetitelje ribicama i većom količinom fiša koji su pripremili izvan konkurencije. Domaći majstori još uvijek su, doduše, u sjeni gostiju koji su i ove godine odnijeli sve tri prve nagrade, ali najavljuju da ćemo već sljedeće godine imati domaćeg pobjednika. Ove godine to je bila ekipa HVIDR-a Ivanić Grad.
Kad je pak u pitanju lov ribe udicom na plovak, riba baš nešto ove godine i „nije htjela“ pa ulov nije bio veliki, ali su, kako je to rekao voditelj natjecanja Mladen Fuks, svi natjecatelji ipak ponešto ulovili. Najbolje se je u mutnim vodama Ciglane snašla ekipa HDZ-a, drugi je bio njihov koalicijski partner HSP AS, a treće mjesto zauzeo je mladi natjecatelj OraH-a.
Fišijadu i političko pecanje otvorio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, a uz njega Županiju su predstavljali i dožupan Rudolf Vujević te pročelnik za financije Ivica Bošnjak.
Predsjedniku ŠRD-a Dugo Selo Branku Deronji nije preostalo stoga ništa drugo nego izraziti zadovoljstvo što je sve prošlo više nego dobro te pozvati sve da i sljedeće godine neizostavno dođu na Ciglanu.Skip to content