Održana 2. sjednica Turističkog vijeća TZG Dugog Sela

tz vijećeTurističko Vijeće Turističke zajednice Grada Dugog Sela održalo je 30.ožujka svoju 2.sjednicu. Sjednicu je otvorio predsjednik TZ-a Stipo Velić. Izvješća o ostvarenju godišnjeg programa rada i financijskog plana za 2014. godinu prezentirala je Zvjezdana Budor Klarić. Podsjetila je kako je u prosincu 2013. podneseno izvješće za devet mjeseci te rebalans plana.

U prošloj su godini održane mnoge manifestacije, a program aktivnosti je gotovo već uobičajen i započinje proslavom Vincekova, potom organizacijom fašnika, glavna manifestacija su Martinski dani povodom Dana grada, a program završava Anđelek festom i Badnjakom pod vurom.

U 2014. godini ostvareno je ukupno 264.518 kuna prihoda, što je 75% u odnosu na prethodnu godinu, a 244.282 kuna rashoda, što je 71,9% u odnosu na prošlu godinu, te je ostvaren višak prihoda u iznosu od 20.236 kuna, što s prenesenim prihodom iz 2013. godine ukupno iznosi 42.538,00 kuna. Stanje na žiro računu 31.12.2014. iznosi 51.091 kunu. Prihodi Turističke zajednice odnose se na prihode od turističkih članarina, koji su ostvareni u iznosu od 195.336 kuna, prihoda od boravišne pristojbe koja je ostvarena u iznosu od 19.025 kuna, prihoda od kamata koji iznose 157 kuna, prihoda iz županijskog proračuna koji iznose 45.000 kuna i prihoda od Hrvatske turističke zajednice koji iznose 5.000 kuna, stoji u izvješću.

Za promociju u inozemstvu utrošeno je 16.332 kune. Donacije se odnose na put u Bugarsku Glazbene škole Dugo selo gdje su na svjetskom folklornom natjecanju prvim mjestom odlično promovirali grad; Glazbeno-kreativnoj skupini „Zvjezdani putevi“ koji su se također vratili s osvojenim prvim mjestom iz Italije. Prošle su godine francuski Saint-Simon posjetili gradonačelnik s najužim suradnicima te je tako ostvarena kulturna i gospodarska suradnja. Grad je promovirao i Biciklistički klub Dugo Selo sudjelujući u tradicionalnom maratonu vezanom za Dan sjećanja u Vukovaru.

Utvrđeno je izvješće o radu Vijeća koje je održalo dvije sjednice. Nadzorni odbor nema primjedbe na poslovanje TZ-a, rečeno je na sjednici. Bilo je riječi i o održanim događanjima u ovoj godini – počelo je Vincekovim, dok za Fašnik nije bilo interesa. No, u suradnji s POU Dugo Selo upriličena je izložba starih fotografija kroz povijest održavanja Fašnika s popratnim programom te tiskanjem „Smrdljivog Martina“, dugoselskog fašničkog lista. Radionica i izložba pisanica „U susret Uskrsu“ i ove je godine, sedma po redu, uspješno realizirana, a Budor Klarić dodala je i kako su u tijeku pripreme za Sajam cvijeća. TZ nema financijske mogućnosti zaposliti profesionalca, taj je novac radije uložen u manifestacije, napomenuo je predsjednik Velić. Očekuje se i novi ustroj turističkih zajednica, informirala je na kraju Budor Klarić.Skip to content