Održana 4. sjednica Savjeta mladih: Prihvaćeno izvješće o radu – uspješno realizirano sedam projekata

Savjet mladih Grada Dugog Sela u programu za 2017. godinu imao je devet planiranih projekata, a ostvareno je sedam, navedeno je u izvješću o radu kojeg je prezentirala predsjednica Maja Matijaš na 4. sjednici održanoj 16. ožujka. Prvo je bilo „Valentinovo u gradu“ koncipirano kao filmske večeri u dvorani KUD-a „Preporod, koji je bio i nositelj uspješnog projekta.

Dva sportska projekta također su realizirana s uspjehom. U organizaciji Udruge S.U.R.L.A u lipnju je odigran malonogometni turnir, a u rujnu u organizaciji KK Dugo Selo košarkaški turnir.  Veliku posjećenost imao je već tradicionalni, svibanjski „Street Style Show“, organiziran u suradnji s MMK Pozitiv i Strret Style Teamom. Show je prešao granice Dugog Sela, kroz cjelodnevni program ponudio natjecanje u izgledu automobila, natjecanje u brzom startu, predavanje o sigurnosti u prometu te mnoštvo zabave. „Probudimo dugoselske zidove-Graffiti jam“, drugu godinu okupio je poznate mlade lokalne te zagrebačke umjetnike. Na zidovima Doma Kulture nastali su novi murali, održana je izložba radova. Na sam Dan Grada, 11. studenoga, realiziran je projekt „Povezivanje i suradnja Savjeta mladih Zagrebačke županije“. Dobra iskustva, projekte i ideje razmijenjeni su sa članovima SM Vrbovca, Ivanić Grada, Samobora i općine Gradec. Tijekom 2017. godine, članovi Savjeta mladih obilazili su osnovne škole u Dugom Selu te srednju školu u sklopu projekta „Informiranje mladih na području Grada Dugog Sela o značaju, funkcijama i aktivnostima Savjeta mladih“. Predsjednica Matijaš pozvala je predstavnike u Vijeću učenika da u svojim razredima prikupe prijedloge za poboljšanje života djece i mladih u Dugom Selu kako bi Savjet mladih raspravio o njima i uključio ih u svoj program rada. Kao zadnji projekt navedena je „Suradnja s tijelima Grada Dugog Sela i drugim tijelima te organizacijama mladih o temama bitnim za mlade“, a surađivalo se s  Hrvatskim Crvenim križom- tema volonterizma i na projektu NewPilgrimAge. Za svoj rad u 2017. godini iz proračuna Grada Dugog Sela planirana su bila sredstva od 45.300,00 kn,  realizirano je 31.532,42 kn, stoji u financijskom izvještaju. Oba izvješća za lanjsko razdoblje jednoglasno su prihvaćena te će se o njima raspravljati i na predstojećem Gradskom vijeću.

Prošle je godine konstituiran novi saziv. Članovi su Ivan Marjanović, Luka Perković, Marija Grgošić, Nataša Kuprešak, Ante Zvonimir Tustonjić, Josip Bićanić i Maja Matijaš koja je ponovno izabrana za predsjednicu. Od ovogodišnjeg programa održane su Filmske večeri i ukupno je prikupljeno 553 kune za Patrika, uskoro kreće Mala škola trčanja. Slijede: Košarkaški turnir; Street style show; Graffiti jam; Tribine za mlade: Zapošljavanje mladih i Pisanje životopisa; Tečaj samoobrane; Tečaj glume; Slikovnica tradicionalnih dugoselskih pjesama i plesova, narodnog ruha i instrumenata; Informiranje mladih na području Grada Dugog Sela o značaju, funkcijama i aktivnostima Savjeta mladih; Suradnja s tijelima Grada Dugog Sela i drugim tijelima te organizacijama mladih o temama bitnim za mlade.  Sjednici su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i pročelnik UO za pravne poslove Mladen Šestan.

 

 Skip to content