Održana godišnja skupština VZG Dugo Selo: GRAD POVEĆAO IZDVAJANJA ZA VATROGASCE

Pod predsjedanjem Nikole Rnjaka, 5. travnja je održana redovita godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela u kojoj, prema izvješću tajnika Zajednice Zdravka Brleka, trenutačno djeluje šest dobrovoljnih vatrogasnih društava, s ukupno 585 članova. Zadovoljstvo je izraženo što trećinu tog broja čine članovi podmlatka i mladeži, ali i čak 109 operativnih vatrogasaca zavidne osposobljenosti za različite vatrogasne činove i zvanja na čemu Zajednica intenzivno radi. Najaktivnije i vodeće društvo u Zajednici je DVD Dugo Selo, koje je sudjelovalo na 51, od ukupno 71 intervencije u protekloj godini, a slijedi DVD Andrilovec s 10 izlazaka na intervencije. Najveći požar, u kojem  je sudjelovalo pet društava iz Zajednice, desio se koncem godine na odlagalištu otpada u Andrilovcu. Članovi DVD-a Ostrna, sa svojim navalnim vozilom, sudjelovali su lani na dislokaciji na Otoku Hvaru. Pored toga VZG je provodila redovne aktivnosti, taktičko pokaznu vježbu, obilježila mjesec zaštite od požara te nabavila 50 radnih odijela za gašenje šumskih požara.

Na gradskom vatrogasnom natjecanju najbolje rezultate u kategoriji 6-12 godina za dječake postigao je DVD Donje Dvrorišće, u istoj kategoriji za djevojčice DVD Leprovica, kod mladeži ženske i muške DVD Ostrna, najbolja muška A ekipa je Andrilovec, ženska Dugo Selo, muška B Andrilovec i ženska B Ostrna. U Zajednici su posebno ponosni na međunarodne uspjehe muške A ekipe DVD-a Andrilovec koja će i ove godine ići na državno vatrogasno natjecanje te na uspjehe muške mladeži DVD-a Ostrna koja je lani osvojila deseto mjesto na državnom natjecanju.

Lani je Zajednica ostvarila prihod u iznosu 911.000 kuna, od čega je 750.000 kuna dobiveno iz Proračuna Grada Dugog Sela, u rebalansu ovogodišnjeg Financijskog plana Zajednice, koji je prihvaćen na skupštini, prihodi se povećavaju na 1.122 000 kuna, jer je Grad povećao sredstva za vatrogasce za 110.000 kuna, dok bi u sljedećoj godini Zajednica trebala raspolagati s 1.332.000 kuna, uz izdvajanje Grada od 1.050.000 kuna. U taj iznos ulazi nabavka i opremanje kombi vozila te značajno ulaganje u vatrogasne domove radi osiguranja garažnog prostora za sva vozila.

Skupštini Zajednice prisustvovali su, obećali daljnju suradnju te čestitali na uspjesima,  gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir, a u ime Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Zoran Fućkan.Skip to content