Održana izborna skupština VZG Dugo Selo: NOVI PREDSJEDNIK NIKOLA RNJAK, ZAPOVJEDNIK ŽELJKO REMENAR

Na izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela, održanoj 7. travnja, za novog predsjednika Zajednice izabran je njen dosadašnji zapovjednik Nikola Rnjak, član DVD-a Dugo Selo, dok je za novog zapovjednika Zajednice izabran Željko Remenar iz DVD-a Andrilovec. Rnjak je prilikom tajnog glasovanja dobio potporu 22 izaslanika, dok je njegov protukandidat Božidar Cik, iz DVD-a Ostrna dobio 14 glasova, a Remenar nije imao protukandidata. Osim predsjednika i zapovjednika izabrana su i ostala tijela vodstva Zajednice, a među brojnim gostima iz zajednica s područja Zagrebačke županije sjednici su nazočili i zamjenik zapovjednika HVZ-a Željko Sutlar, predstavnik VZZŽ Branko Arbanas te gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić koji je odao priznanje vatrogascima da je njihov rad na visokoj razini, a isto takvom ocjenio je suradnju između Grada i VZG-a.

Sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik VZG-a Zvonko Novosel koji je na kraju svog drugog mandata izrazio zadovoljstvo učinjenim u ustrojstvu, obuci vatrogasaca te opremanju DVD-a unutar Zajednice, rekavši da je u posljednjih desetak godina, prvenstveno uz pomoć Grada, a potom i Županije, samo u nabavku opreme za dugoselsko vatrogastvo uloženo osam milijuna kuna.

Izvješće o radu VZG-a u protekloj godini podnio je tajnik Zdravko Brlek rekavši da u šest DVD-a koji djeluju unutar VZG-a ima 467 vatrogasaca, od kojih je njih 85 operativaca. Brlek je podsjetio i da su na lanjskom gradskom natjecanju najbolje rezultate u kategoriji djece postigla djeca iz Leprovice, u kategorijama mladeži i žene B Ostrna, a u seniorskim kategorijama kod žena i muškaraca Andrilovec koji je lani ostvario izuzetan osvojivši drugo mjesto na državnom natjecanju te sa svojom muškom ekipom ostvario plasman na ovogodišnju vatrogasnu olimpijadu u Austriji. Dobrovoljna društva lani su ostvarila 70 intervencija, a po izlascima na intervencije daleko odskače DVD Dugo Selo sa čak 65 zabilježenih intervencija.

U financijskom smislu Zajednica je lani raspolagala s ukupno 789.000 kuna, a utrošila 660.000 pa je 129.000 kuna prenijeto u ovu godinu.

Skupština je prihvatila i plan rada za tekuću godinu, koji se bitno ne razlikuje od prošlogodišnjeg, ali i donijela Plan nabavke kombi vozila za razdoblje od 2017. do 2023. i kriterije prema kojem sva društva do zaključne godine trebala dobiti nova kombi vozila.

Novoizabrani predsjednik Nikola Rnjak u nastupnom je govoru rekao kako je zadovoljan što preuzima dobro ustrojenu vatrogasnu zajednicu te kako će u svom radom nastaviti s dobrom praksom koja je uspostavljena do sada.Skip to content