Održana Izlučna smotra koreografiranog i izvornog folklora za područje grada Dugog Sela, općina Rugvica i Brckovljani

KUD „Preporod“ predstavlja se na županijskoj smotri i u kategoriji odraslih i djece

Kako je utvrdio stručni žiri nakon održane Izlučne smotre koreografiranog i izvornog folklora za područje grada Dugog Sela, općina Rugvica i Brckovljani – predstavnik za županijsku smotru u kategoriji koreografiranog folklora odraslih je Folklorni ansambl KUD-a „Preporod“ koji „svojim kvalitetnim nastupom, originalnim nošnjama i skladnom pjesmom uz izuzetnu tamburašku pratnju izveo pjesme i plesove Zagrebačkog prigorja“. Stručni žiri u sastavu dr.sc. Iva Niemčić zadužena za koreografiju, Katarina Bušić zadužena za narodno ruho i Ivan Potočnik za glazbu donijeli su odluku da u kategoriji koreografiranog folklora djece naš kraj predstavljaju djeca KUD-a „Preporod“ i djeca KUD-a „August Cesarec“ iz Brckovljana na županijskoj smotri koreografiranog folklora djece u Samoboru. Posebne pohvale upućene su mladim tamburašima KUD-a „Preporod“ dajući im daljnju podršku u radu. U kategoriji izvornog folklora žiri je za Županijsku smotru izvornog folklora u Zelini izabrao članove KUD-a „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava.

Izlučna smotra koja se održala 26. svibnja u Dvorani Preporod, a u organizaciji KUD-a „Preporod“ prema mišljenju žirija, bila je“ kvalitetna, ponudivši izvedbe skupina koje po ničemu nisu bile ispod zadanih kriterija, dok je sama organizacija bila besprijekorna i dobro posjećena“.  S obzirom na odlične rezultate koje su polučili domaćini žiri je istaknuo kako je Preporod moćno društvo – “tvornica fokloraša” koji ima tradiciju, kvalitetu i dobro vodstvo“.

Podsjećamo, na smotri su ove godine sudjelovali KUD „Preporod“, KUD „Tančec“ iz Jalševec Nartskog, KUD „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava i KUD „August Cesarec“ iz Brckovljana. U Kategoriji dječjeg koreografiranog folklora nastupila su djeca KUD-a „Preporod“ iz Folklorne igraonice 3 s izvedbom „Dječje igre iz Slavonije“, dok je Škola folklora, također iz Preporoda, izvela „Pjesme i plesovi Zagorja“, a dječji folklorni ansambl „Pjesme i plesovi Like“. Djeca  KUD-a „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava izveo je „Igre s pjevanjem iz posavskog kraja“, a KUD „August Cesarec“ iz Brckovljana „Dječje igre i plesove iz Slavonije“. U kategoriji izvornog folklora KUD „Posavka“ iz Oborova predstavio je „Pjesme i plesovi Posavine“, a KUD „Ogranak seljačke sloge“ iz Lupoglava izvorne, domaće „Pjesme i plesovi Lupoglava“. U kategoriji koreografiranog folklora odrasli članice KUD-a „Tančec“ iz Jalševec Nartskog odlično i vrlo upečatljivo su izvele „Kolo iz Ražanca“, dok je besprijekorna i dominantna izvedba KUD-a „Preporod“ s „Pjesmama i plesovima Zagrebačkog prigorja“ žirija, bila najbolja.Skip to content