Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela

U utorak 10. listopada održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih grada Dugog Sela. Na sjednici je nazočio predsjednik Gradskog vijeća grada Dugog Sela Darjan Budimir kao i gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić.

Članovi su jednoglasno odlučili da će svoje povjerenje na mjesto predsjednice Savjeta mladih dati Maji Matijaš a za potpredsjednika su odabrali Luku Perkovića. Luka nam je rekao da kao novi Saziv Savjeta mladih grada Dugog Sela očekuju prije svega suradnju svih udruga s područja Grada koje su sukladno svojim statutima, ciljano i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima. Istaknuo je i to kako je Savjet mladih savjetodavno tijelo Grada kojem je cilj promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih našega Grada kao i njihovog uključivanja u javni život.

Prvi projekt koji možemo očekivati od Savjeta mladih jest druženje i povezivanje članova, prije svega predsjednika i zamjenika Savjeta mladih s područja Zagrebačke županije. S obzirom na to da su druženja bila organizirana u ostalim gradovima Zagrebačke županije smatraju da se jedno takvo druženje mora održati i u samom Dugom Selu. Do realizacije projekta imaju punih mjesec dana a razlog je taj što su odlučili druženje spojiti s proslavom grada Dugog Sela, odnosno proslavom Martinja. Naglasili su kako bi bilo lijepo da drugim predstavnicima Savjeta mladih Zagrebačke županije pokažu Grad kao i njegove potencijale. Predstavnici Grada su se složili s navedenim prijedlogom te očekuju da će plan konkretizirati kroz nadolazeće tjedne.

Kako su nam rekli iz Savjeta mladih, kroz naredna dva tjedna pripremit će i ostale projekte koje će dati na izglasavanje. Luka je istaknuo kako očekuje da će se radu u Savjetu pristupiti odgovorno, profesionalno i na razini zadatka. Očekuje i raznovrsnost ideja kao i sveprisutnost članova.

Sreću u radu im je poželio predsjednika Gradskog vijeća Darjan Budimir kao i nadu da će ostvariti sve zacrtane projekte.

Savjetu se obratio i gradonačelnik grada Dugog Sela Nenad Panian, prije svega pohvalio je predsjednicu Maju na prijašnjem zalaganju u Savjetu. „Savjet mladih bi trebao savjetovati Grad i pričati o tome što mladi žele te kako razmišljaju kako bi nama olakšali odluke pri donošenju proračuna. Bitni su vaši savjeti, iz razloga toga što ćete vi usmjeravati Grad kojim putem treba krenuti posebice kad su u pitanju mladi.“, rekao je gradonačelnik Panian. Izrazio je i zadovoljstvo što su druženje predsjednika i potpredsjednika Savjeta mladih Zagrebačke županije odabrali  11. studenog kad Grad slavi svoj dan, jer tog dana će biti i Smotra folklora što će dati jednu lijepu notu druženju. Gradonačelnik je rekao kako je uvijek otvoren za razgovore te da će im pomoći svojim savjetima u bilo kojem trenutku. Za sam kraj gradonačelnik Panian i predsjednik Gradskog vijeća Budimir uručili su cvijeće predstavnicama Savjeta mladih.

Kristina PavlićSkip to content