Održana skupština HVIDR-e Dugo Selo

Pod predsjedavanjem Ivice Šafarića, u subotu, 6. veljače članovi dugoselske udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata održali su prostorima NK Dugo Selo svoju 9. redovnu izvještajnu skupštinu. Kako je istaknuto tom prilikom, tijekom protekle godine organizirali su, a tako i sudjelovali u brojnim aktivnostima, od redovnih i već uhodanih, do humanitarnih, kulturnih i sportskih, a prema financijskom izvješću ostvarili su ukupno nešto više od 100.000 kuna prihoda. Udruga okuplja ukupno 152 člana.

U 2015. godini udruga je po prvi puta organizirala proslavu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti koja je bila jubilarna, 20. po redu, a tom su prilikom organizirali mimohod kroz gradske ulice, uz prigodni program na Arcusovom trgu sa popratnom izložbom fotografija. Između ostalog, prošle su godine ostvarili su odličan rezultat na Sportskim igrama HVIDR-e Zagrebačke županije osvojivši 1. mjesto u ukupnom plasmanu, dok su na državnom nivou osvojili visoko 4. mjesto, također ekipno. Sudjelovali su tradicionalno na gulašijadi u Kloštru Podravskom (osvojili 4. mjesto), na fišijadi „Branitelji svom gradu“ u Ivanić Gradu, na memorijalnoj gulašijadi „Zvonko Dokmanić“ u Kloštru Ivaniću. Sudjelovali su i u hodočašćima i mimohodima u Kloštru Ivaniću, u Beliburg, u Kloštru Podravskom, Vukovaru i Škabrnji. Sudjelovali su i u akcijama čišćenja snijega na nogometnim terenima, čuvanja eksponata u dugoselskom Parku Drašković uz uskršnju izložbu jaja, te organizirali humanitarne akcije za socijalno ugrožene obitelji te prigodna okupljanja i obilježavanja za svoje članove, njihove obitelji i djecu. „Tijekom cijelog vremena prosvjeda u Savskoj 66 članovi HVIDR-e Dugo Selo sudjeluju prema rasporedu koji dobivaju u udruzi te daju 100% potporu, a neki članovi svakodnevno su tamo“, naveo je Šafarić.

Prema financijskom ostvarenju plana za 2015. godinu – od ukupno 104.079 kuna prihoda, iz gradskog proračuna dotirano je 62.934 kune, Zagrebačka županija uplatila je 5.000 kuna, Općina Rugvica 7.000 i Općina Brckovljani 4.000 kuna, dok je od članarina ostvareno 6.240 kuna.

Predsjednik Šafarić navodi kako u 2016. godini jedna od glavnih aktivnosti bit će izgradnja vlastitih prostora (u sklopu gradske tržnice na Arcusovom trgu) koji će biti nešto veće kvadrature nego što su dosadašnji prostori, a u izgradnju trebali bi krenuti čim se dogovore zadnji detalji s Gradom Dugim Selom, rečeno je na sjednici. Tom prilikom od članova je ponovljena ideja o uređenju te dislociranju spomenika poginulim braniteljima ispred dugoselske pošte, koji „izgledom piramide, kao i malog, neadekvatnog prostora ispred spomenika ne odgovara“.

Skupštini dugoselske HVIDR-e prisustvovali su predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Zagrebačke županije Slavko Rukavina, zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Nikola Tominac, predstavnici HVIDR-a Velike Gorice, Samobora i Svete Nedelje, Jastrebarskog, Vrbovca, Ivanić Grada i Kloštra Ivanića, uz predstavnike Udruge Hrvatski vitezovi Zagrebačke županije te Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica. Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Zagrebačke županije Rukavina izrazivši zadovoljstvo radom dugoselske podružnice, kao i njihovim sportskim rezultatima, pozvao ih je ove godine da sudjeluju obilježavanju 23. obljetnice u Kotor Varošu 17. listopada.Skip to content