Održana skupština Nogometnog kluba Dugo Selo – cilj održati poziciju u 3. HNL

U matičnim prostorima proteklog petka, 12. veljače održana je skupština Nogometnog kluba Dugo Selo pod predsjedavanjem Stjepana Valjka na kojoj su nazočili zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević, pročelnik Grada Dugog Sela Mladen Šestan te delegat Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela Ivan Šimunec. Prema izvješću predsjednika NK Dugo Selo Mladena Vrabeca u protekloj godini Klub je realizirao ukupno 809.397 kuna, od čega je, između ostalog, iz Zajednice športskih udruga grada Dugog Sela dotirano 319.145 kuna, plus troškovi prijevoza (oko 70.000 kuna), od Zajednice športskih udruga Zagrebačke županije 40.000 kuna, članarina 291.950 kuna te od sponzora 70.000 kuna. Na rashodnoj strani najveći dio – 299.447 kuna odlazi za naknade za trenere Omladinske škole (radi se o 10 trenera za 11 mjeseci rada), za putne troškove prve močadi (20 igrača) potrošeno je 174.000 kuna za djelatnike (treneri prve momčadi, fizioterapeut, za održavanje terena, domara i čistačice) 99.778 kuna te za službene osobe momčadi seniora 66.609 kuna. U 2016. godini planirano je ukupno 1.007.000 kuna prihoda – od toga planira se dotacija ZŠU Dugog Sela u iznosu od 460.000 kuna, ZŠUS Zagrebačke županije 40.000 kuna, te od članarina Omladinskog pogona 300.000 kuna.

        U Klubu je trenutno aktivno 12 dobnih kategorija u kojima se natječe 278 igrača, od čega je 83% članova u omladinskom pogonu, a s njima, kao i s drugim kategorijama, radi 10 licenciranih trenera s odgovarajućom sportskom naobrazbom. U jednoj natjecateljskoj sezoni odigra se 380 prvenstvenih, kup i prijateljskih utakmica, a prethodno se odradi preko 1760 treninga. Proteklu godinu obilježio je odlazak trenera Milivoja Bračuna koji je preuzeo funkciju izbornika U15 reprezentacije, kao i nekoliko igrača, što je prouzrokovalo određenu mini krizu u Klubu.  Tijekom zimske stanke klub su napustili, Kovačević, Puretić, Karačić, Pralas, Borovčak, Barišić, Adžić, Ivić i Žulj, no došli su Mohač, Jelić, Soldo, Barišić, Ćavar, Filipović i Perić, redom mladi igrači kojima se priključilo još šest juniora iz vlastitih redova te, povratnik iz Njemačke, Davor Pavlić. Dolaskom proljetnog dijela natjecateljske sezone ove godine i niza dobrih rezultata, daje naslutiti kako je kriza prošla. Ostaje obećanje kako će Dugoselci i treće godine ostati u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi.

        Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana NK Dugo Selo organizira malonogometni turnir Dugoselko na kojem je prošle godine sudjelovalo preko 100 ekipa iz zemlje i inozemstva te je odigran 200 malonogometnih utakmica. U 2015. godini, između ostalog, organiziran je i prvi memorijalni turnir Siniša Hodžić za koji se nadaju da će biti tradicionalan.

        Na Skupštini je donijeta odluka da se na mjesto člana Izvršnog odbora imenuje Nenad Panian, sa kojeg je zbog privatnih razloga odstupio dosadašnji član Zoran Pejić. Tom prilikom okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević koji je izrazio razumijevanje za proteklo turbulentno razdoblje koje je možda poljuljalo samopouzdanje članova, no vjeruje kako je to sada iza njih. S jedne strane istaknuo je važnost ostanka u 3 HNL, no također je dodao kako su potrebe velike, a mogućnosti financiranja ograničene te kako će se morati „dogovoriti ključ za isplaćivanje NK Dugo Selo kako bi njihove potrebe bile podmirene“.Skip to content