Održane izvedbe nagrađenog mjuzikla: Humanitarni Briljantinci za potrebite u potopljenoj Slavoniji

U izvedbi dugoselske Glazbeno-kreativne skupine „Zvjezdani putevi“ iz Osnovne škole Ivana Benkovića sinoć su u Preporodovoj dvorani održane dvije izvedbe nagrađenog školskog mjuzikla „Briljantin“, a sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica prosljeđuje se u svrhu pomoći stanovnicima potopljenih područja u Slavoniji. Ideja o organizaciji humanitarnog „Briljantina“ potekla je sa svečanog prijema kod gradonačelnika Dugog Sela nakon što su se Briljantinci zajedno s njihovim voditeljicama Sandrom Frančišković, Ines Kereš, Željkom Vlainić, Mirjanom Pavlić, Martinom Gracin i Gabrielom Golubić vratili iz Italije gdje su u Sanremu na Svjetskom festivalu školske kreativnosti „pomeli“ konkurenciju i osvojili prvu nagradu.

Sinoćnjoj prvoj izvedbi nazočio je i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić te pročelnik Gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak, uz ostale goste. Nastup Briljantinaca bio je na početku popraćen i televizijskim prijenosom. Ekipa tv-emisije „Hrvatska uživo“ porazgovarala je s nositeljicom projekta Sandrom Frančišković, glavnim zvijezdama – Sandrom (Sandy) i Danijelom (Danny) te Željkom Vlainić koja je bila zadužena za adaptaciju scenarija mjuzikla.

U njihovoj verziji Briljantina, glavni junaci Sandra i Danijel (Sandy i Danny u filmu), upoznali su se u Biogradu, a cijela priča se događa u Dugom Selu, kamo se Sandra doselila nakon ljetnih praznika. Ne znajući da Danijel ide u istu školu koju će i ona pohađati, slučajno se sretnu i tu kreće zaplet. Odabrane pjesme iz filma prepjevane su na hrvatski, a scenarij je prilagođen osnovnoškolskom uzrastu. Predstava je prije odlaska u Sanremo, predstavljena u brojnim osnovnim školama dugoselske okolice, ali i Zagrebačke županije – i već onda postala pravi hit. Kruna njihova rada neosporno je statua Srebrnog dupina – glavna nagrada Festivala u Sanremu, no sigurno možemo reći da je to i promocija, pozitivna slika rada i kreativnosti dugoselskih osnovnoškolaca, same Osnovne škole Ivana Benkovića i grada Dugog Sela – prezentirana unutar i van granica domovine. Snimku gostovanja Briljantinaca u TV-emisiji “Hrvatska uživo”  možete pogledati ovdje ( http://www.hrt.hr/enz/hrvatska-uzivo/ ). Prilog počinje na minutaži 52:40 – (i slobodno pojačajte ton)!Skip to content