Održano Državno natjecanje vatrogasaca RH u Puli: Muška A ekipa DVD-a Andrilovec drugim mjestom osigurala nastup na međunarodnom natjecanju

Osvojeno drugo mjesto muške ekipe A DVD-a Andrilovec na državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske, bio je itekako dobar razlog za njihov jučerašnji doček. Pripremljena je velika fešta, a ponajboljoj vatrogasnoj dobrovoljnoj postrojbi u državi čestitali su zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević te predsjednik VZG-a Zvonko Novosel Dolnjak.

Sedmo po redu državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske održano je 1. listopada na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije. Natjecanje je okupilo 3000 vatrogasaca u 221 natjecateljskom odjeljenju, s gostima iz PGD Hajdoše iz Slovenije te predstavnicima Koruške iz Austrije, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinamavježba s motornom štrcaljkom i štafeta. Pehare i novčane nagrade najboljim ekipama uručili su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Željko Popović, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, dogradonačelnica Grada Pule Elena Puh Belci, predsjednik Odbora za natjecanja HVZ-a Ivan Barić, predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Milivoj Taslak i zapovjednik JVP Pula Klaudio Karlović.

U kategoriji muški A prva je ekipa DVD-a  Razljev, druga DVD-a  Andrilovec, a treća DVD-a Paukovec. Kod žena  A najbolja je ekipa DVD-a Kašina, slijede ih DVD Ribnica i DVD Mladost Kaštel Sućurac. U kategoriji MUŠKI B 1. mjesto su zauzeli vatrogasci DVD-a Mladost Kaštel Sućurac, 2. DVD Spačva Vinkovci, a 3. DVD Biškupec. U kategoriji žene B najbolje su vatrogaskinje iz DVD-a Desno Trebarjevo, a slijede ih DVD Mali Mihaljevec i Savska Ves. Kod profesionalnih vatrogasaca A najbolje je ekipa JVP Ivanić Grad, 2. mjesto su zauzeli vatrogasci JVP Čakovec, a 3. JVP Čazma. U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi B prva je ekipa  JVP Varaždin, druga  JVP Grada Zagreb, a 3. JVP Križevci.

Temeljem postignutih rezultata pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održati u Villachu (Austrija), stekli su u kategoriji muški A DVD Razljev, Andrilovec, Paukovec, Turnašica, Mladost Kaštel Sućurac; u kategoriji muški B DVD Mladost Kaštel Sućurac, Spačva Vinkovci, Biškupec; u kategoriji žene A DVD Kašina, Ribnica;  u kategoriji žene B DVD Desno Trebarjevo; u kategoriji PVP A JVP Ivanić Grad; u kategoriji PVP B JVP Varaždin.

“Vatrogasna natjecanja bitan su segment djelovanja hrvatskog vatrogastva jer, osim što služe za novačenje novih članova, odlično promoviraju vatrogasnu djelatnost te povećavaju uvježbanost i spremnost vatrogasaca” rekao je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice na zatvaranju natjecanja.Skip to content