OŠ Ivan Benković poziva na sudjelovanje u humanitarnoj akciji “BOCA SREĆE”

os-benkovic-filantropijaPoštovani učenici, roditelji, sugrađani i sugrađanke, ljudi velikog srca i svi oni koji žele prije nadolazećih blagdana učiti nešto lijepo za drugoga, obavještavamo vas da smo u Osnovnoj školi „Ivan Benković“ pokrenuli akciju prikupljanja plastičnih boca koja će trajati do blagdana Božića, odnosno 25. prosinca 2016. godine. Također, Međunarodni dan volontera obilježit će se osnivanjem školskog filantropskog kluba, 5. prosinca, u školskoj knjižnici.

Učenici naše škole donosit će plastične boce u školu i predavati ih svojim učiteljicama i razrednicima, a svakoga tjedna objavljivat ćemo koji je razred bio najuspješniji za taj tjedan te je prikupio najviše plastičnih boca. Cilj nam je prikupiti novčana sredstva za potrebe korisnika Dnevnog centra Stančić te za učenike slabijeg imovinskog stanja u našoj školi. Akcija je u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ preko Zaklade Zamah koja će nam pomagati tijekom cijeloga projekta. Ovo je prva službena akcija u našem filantropskom klubu u nastajanju, iako su naši učenici do sada sudjelovali u puno filantropskih akcija kao što su: posjet korisnicima Dnevnog centra Stančić uz prigodnu priredbu za korisnike, posjet zajednici Cenacolo, sudjelovanje u akciji „Mislimo jedni na druge” – prikupljanje hrane za pučku kuhinju u Zagrebu, sudjelovanje u humanitarnoj akciji Udruge Zdenac „Moja dva kruha” – donacije za školovanje djece u Africi,prikupljanje namirnica za osobe bez doma i prihoda u Zagrebu te štićenicima doma Sv. Vinka Paulskog u Oborovu i još mnoge druge.
Cilj ove akcije je jačanje empatije među učenicima, razvijanje osjećaja zajedništva i mogućnosti utjecaja na pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.
Nadamo se da ćete nas podržati u ovoj akciji i pridružiti nam se u prikupljanju boca kako bismo štićenicima centra Stančić uljepšali nadolazeće blagdane, a učenicima naše škole pomogli sufinanciranjem izleta, kupnjom školskog pribora, opreme i drugih potrepština.
Svi zainteresirani koji se žele priključiti našoj akciji, boce mogu svakodnevno ostavljati kod školskog domara u obje smjene ili socijalne pedagoginje ili nas pozvati pa ćemo sami doći po vaše prikupljene boce.Skip to content