Otvoren natječaj za poboljšanje kvalitete života djece i mladih u lokalnim zajednicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaj “Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama” za udruge i zaklade koje nisu osnovane od strane javnih institucija registriranih u Republici Hrvatskoj. Visina financijske podrške iznosi od 75.000 do 150.000 kuna po projektu, a provedba projekata može trajati od 6 do 12 mjeseci. Cilj natječaja je razviti uspješne i održive projekte koji pridonose razvoju demokratskih načela i aktivnom građanstvu, kao i poboljšati kvalitetu života djece i mladih u lokalnim zajednicama u državi.

Drugi natječaj “Demokratizacija i ljudska prava” otvoren je za udruge i zaklade koje nisu osnovane od strane javnih institucija registriranih u RH. Na ovaj natječaj mogu se dostaviti prijave u dvije kategorije: pojedinačne prijave i prijave u partnerstvu od najmanje 3 organizacije. Visina financijske podrške koja može biti odobrena za pojedinačne prijave je od 150.000 do 262.500 kuna, a za prijave u partnerstvu od najmanje 3 organizacije od 262.500 do 600.000 kuna po projektu. Provedba projekata može trajati od 12 do 18 mjeseci. Cilj natječaja je podići svijest i uključiti građane u procese zagovaranja, neformalnog obrazovanja i kampanja kako bi se načela dobrog upravljanja i vladavine prava ojačala, a demokratske institucije društva postale učinkovitije i unaprijeđenije. Naglasak ovog natječaja stavljen je na promicanje demokratskih vrijednosti, temeljnih ljudskih prava i europskih vrijednosti. Također, poseban naglasak ovog natječaja staviti će se na horizontalne probleme, ravnopravnost spolova i etničkih manjina.

Rok prijave na oba natječaja je 20. ožujka. Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju preuzmite ovdje.Skip to content