Otvoren rotor na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Anđelke i Belizara Božikovića

Nakon dva mjeseca izgradnje, bez prekoračenja roka danas je otvoren rotor na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Anđelke i Belizara Božikovića, tzv. rotor kod LIDL-a. Vrpcu je prerezao, ne krijući zadovoljstvo, gradonačelnik Nenad Panian u društvu predsjednika Gradskog vijeća Krune Blažinovića te suradnika.

Ukupna vrijednost ovog kružnog toka je 1,5 milijuna kuna, od čega je većina financirana gradskim sredstvima dok je Zagrebačka županija sudjelovala s iznosom od oko 250.000 kuna.

Gradonačelnik Panian najavio je i nova ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu. Ovo je prvi, ali neće biti jedini kružni tok u gradu; kreću radovi za dovršenje dugoočekivanog nadvožnjaka; ide izgradnja nogostupa; vrtića preko NPO; u pripremi je projekt obilaznice od Kopčevca do Andilovca, a koji mora odobriti Vlada RH – neki su od najavljenih projekta za razvoj grada Dugog Sela.

„Ovo je prvi kružni tok u Dugom Selu, napravljen je uz puno muke – projekt nam je vraćan sedam puta. Napravljen je u roku, malo smo trpjeli obilazak, zahvaljujem građanima na strpljenju. Ovo nije jedini kružni tok – još dva idu u Kopčevcu, iduće godine idemo kod tzv. Hudana. Nadamo se da će Vlada RH odobriti veliki projekt obilaznice od Kopčevca pa do Andrilovca. I najbolja vijest – napokon je Dalekovod preuzeo radove od DIV-a i kreću radovi na nadvožnjaku idućih tjedana te se nadamo, treća sreća, da će i taj nadvožnjak napokon biti gotov do nove godine. Koliko smo god mogli vršili smo pritiske. Ne posustajemo, drago mi je da i oni koji kritiziraju to rade jer im je stalo. Grad raste enormnom brzinom. Imamo puno upita, stanogradnja je pojačana, prodano je čak 800 stanova. Doći ćemo u probleme s infrastrukturom. Uskoro će se završiti i kanalizacijska te vodovodna mreža. U iduća dva mjeseca ide nogostup od V.Lisinskog do S.Radića, istovremeno kreće nogostup u V.Ostrni, sljedeće godine Huzanićeva, Domobranska i tako redom. Prošli smo NPO za vrtiće, idu vrtići u Ostrni i Lukarišću. Očekuje nas još puno radova u idućim godinama. Imamo najviše studenata na broj stanovnika, pozitivan prirodni prirast. Sve što Grad napravi napravljeno je u roku, mi ne možemo garantirati za ono što grade drugi država i druge tvrtke, ali ih požurujemo i nastojimo pomoći. Gradimo, poboljšavamo – sve da naša djeca ostanu ovdje“, izjavio je gradonačelnik Panian.

Izgradnja rotora bila je poprilično zahtjevna, zbog velikog broja instalacija koje je trebalo izmjestiti, naveo je predstavnik izvođača radova tvrtke Šušković – građenje. Tehničke karakteristike su standardne, tri su vozna traka, tzv. suze su klasične. Dionica je duga otprilike u svakom smjeru od 150 metara od centra otoka, svaki trak. Prometna traka ima 5 metara, a centralni razdjelni pojas je 4 metara širine.

Otoci su izvedeni u kaldrmi. Te granitne kocke uspomena su, stoljetna ostavština nekadašnje prometnice u centru zbog koje se znalo da se ulazi u Dugo Selo.Skip to content