Otvorena izložba slika Bosiljke Ninković

Od 13. do 27. listopada bit će postavljena izložba slika Bosiljke Ninković u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo.  Bosiljka izlaže svoja platna uglavnom oslikana akrilnim bojama s različitim motivima. Najzastupljeniji su pejzaži, prizori koji je okružuju u njezinom životnom i radnom prostoru u prirodi.  Autorica živi u Bijeloj Stijeni, nedaleko Okučana, gdje vodi obiteljski turističko-ugostiteljski objekt okružen prirodnim ljepotama, a unutar objekta je stalnih postav njezinih radova.  Tamošnje krajobraze oslikala je u ruhu svih godišnjih doba. Slikanjem se bavi od mladosti kada je pohađala slikarsku školu usavršavajući slikarstvo i oblikovanje keramike. Izložbenom postavom dominiraju motivi raznolikog i raznobojnog cvijeća i mrtve prirode  s mnoštvo detalja vedrih boja iz kojih zrači autoričin optimizam i ljubav prema prirodi. Voda u prirodi, rijeke, jezera  i potoci a tako i more također su bili inspiracija za dio slika njezina opusa. Izložila je i radove sakralne teme te suvenir  Vučedolsku golubicu u keramici koja nastaje u djelatnosti njezine obitelji. Okušala se i u izradi ženskoga akta. Posjetitelje su iznenadili dugoselski motivi  martinske crkve što nije slučajnost. Bosiljka je  s obitelji u Dugom Selu provela pet ratnih godina tijekom kojih je slikala u našoj sredini, izlagala  na skupnoj izložbi s dugoselskim slikarima te sklopila  mnoga prijateljstva s ovdašnjim ljudima koja i danas njeguje. Otvorenje izložbe proteklo je u okruženju njezinih prijatelja, suradnika  i drugih dugoselskih ljubitelja slikarstva, u nazočnosti zamjenika dugoselskoga gradonačelnika Pave Jakovljevića i predsjednika Gradskoga vijeća Dugog Sela  Željka Ivaničeka, koji je otvorio izložbu.

Uz niz skupnih izlaganja ovo je Bosiljkina sedma samostalna izložba. Kao gostujuća slikarica iz Bijele Stijene vratila se dragom Dugom Selu, a njezino je srce, kako ističe, podijeljeno između tih dvaju mjesta.

Izložba je postavljena u prostoru Male galerije u Kolodvorskoj ulici  3. a može se razgledati uz prethodni dogovor sa zaposlenicima Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo putem telefona,  broj je 2753 419.Skip to content