Otvorenje izložbe fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ u OŠ Ivana Benkovića

Pozivnica_Ptice_SavrsenstvoLjepote  digitalnaJavna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije organizira ciklus izložbi fotografija veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog pod nazivom „Ptice – savršenstvo ljepote“. Tijekom 2014. godine izložba je bila postavljena  u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Svetoj Nedelji, te  Zaprešiću.

Ovog petka, 22. svibnja s početkom u 13:00 sati, planirano je otvorenje izložbe u Dugom Selu – u Osnovnoj školi „Ivan Benković“,  a kako je najavljeno svoj dolazak je potvrdio i Veleposlanik  Republike Poljske koji će održati tom prilikom predavanje o Poljskoj.

Izložbu „Ptice – savršenstvo ljepote“ čini 80 fotografija nastalih od 2007.  godine do danas. Fotografije su slikane diljem Europe, od Poljske, preko Portugala i Španjolske do Hrvatske i Crne Mlake. Izložba je zbog svoje neuobičajene teme zanimljiva ne samo kao fotografski događaj nego za sobom povlači i ozbiljan edukacijski potencijal. Autor Maciej Szymański nam otkriva ljepotu jednog potpuno novog svijeta, njegovu kompleksnost i životnost. Akteri izložbe, ptice, fotografirani su u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku. Fotografiranje ptica spada među najteže fotografske aktivnosti.  Maciej Szymański veliki je zaljubljenik u prirodu, promatranjem ptica se bavi više od 25 godina, a fotografira intenzivno zadnjih 10-ak godina.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije i Osnovna škola Ivan Benković“,  pozivaju sve građane da dođu, nauče nešto novo o Poljskoj, razgledaju izložbu i uživaju u „savršenstvu ljepote“.Skip to content