Ove subote humanitarna utakmica za najmlađe korisnike dugoselskog Dnevnog centra Stančić

humanitarna utakmica plakatGotovo odmah nakon otvorenja klizališta koje je planirano ove subote, 6. prosinca, kod Gradske sportske dvorane – u istoj dvorani s početkom u 18:00 sati održati će se humanitarna rukometna utakmica između MRK Dugo Selo i RK Moslavina.

Sav prihod dobiven prodajom ulaznica namijenjen je korisnicima Dnevnog centra Stančić u Dugom Selu za potrebe provođenja Programa rane intervencije.

Kako nam je pojasnila voditeljica tima za ranu intervenciju Centra Stančić Snježana Jurakić, prof. defektolog-rehabilitator, program rane intervencije zaživio je u dugoselskom Dnevnom centru od proljeća ove godine, a trenutno je uključeno 14-ero djece, među kojima i dugoselska djeca. Program je namijenjen za djecu sa psiho-fizičkim ograničenjima od takoreći njihova dana rođenja do 3 godine, te uz posebna rješenja do 7. godine djeteta. „Cilj programa je utjecati na cjelokupan djetetov bio-psiho-socijalni razvoj i njegovu obitelj te ime olakšati djetetovo učenje i stvoriti podlogu za kasnije učenje. Pravovremenim djelovanjem na detektirana odstupanja u psihomotoričkom razvoju te poticanjem pravilnih i optimalnih razvojnih obrazaca, moguće je izbjeći veći dio poteškoća koje se javljaju u kasnijem životu, a brojna istraživanja u Europi i svijetu ukazuju na važnost rane intervencije. Usluga obuhvaća stručnu poticajnu pomoć djeci i stručnu i savjetodavnu pomoć njihovim roditeljima, uključujući i druge članove obitelji.“ Stručni tim dugoselskog Centra čine dva rehabilitatora, logoped, radni terapeut, fizioterapeut, socijalni radnik i psiholog. Ono što je u ovom trenutku najpotrebnije Dnevnom centru je Soba za senzornu integraciju u okviru programa rane intervencije. Opremanje ovakve sobe s potrebnim tehničkim pomagalima, od podnih obloga, svjetlosnih i glazbenih efekata, do ostalih elemenata koji potiču stimulaciju svih čula, iziskuje značajna ulaganja. Snježana Jurakić navodi kako samo jedna strunjača iznosi 4.000 kuna.

Ulaznice za humanitarnu utakmicu po cijeni od 20 kuna moći će se kupiti pola sata prije početka. No ukoliko želite neovisno donirati možete učiniti na račun Centra Stančić – IBAN 7223900011100017569; OIB 82103973646 u pozivu na broj 6631129; opis plaćanja – donacija za potrebe rane intervencije.

U ovo predblagdansko vrijeme najviše pokazujemo svoju humanost i volju za darivanjem – stoga dođite i podržite ovu akciju!Skip to content