Počast poginulim braniteljima uz Dan svih svetih

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček, zajedno s gradskim vijećnicima položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježja poginulim braniteljima kod Hrvatske pošte.
Uz predstavnike Grada svoju počast odali su i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata – Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Dugo Selo, HVIDRA-e Dugo Selo te ostalih udruga i političkih stranaka. „Nalazimo se ispred ovog simbola tuge, ali i sjećanja na one koji nisu štedili svoj život za stvaranje države. Danas zasigurno ne bi bili sretni s onim što se događa u zemlji“, poručio je tom prilikom okupljenima gradonačelnik Velić dodajući da u budućnosti ne treba nikada mrziti, žrtvu koju poginuli branitelji dali nikada se ne smije zaboraviti već je treba propagirati budućim generacijama jer država za koju su se borili treba biti dostojna života sviju građana.
Gradsko izaslanstvo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svoju počast odalo je i kod centralnog križa na Novom groblju.Skip to content