Početak suradnje s Gradom Zagrebom

U cilju uspostave kvalitetne suradnje s našim susjedom i državnom metropolom Gradom Zagrebom, održan je sastanak gradonačelnika Nenada Paniana i zamjenika Nikole Tominca s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša gospođom Mirkom Jozić i njezinim timom stručnjaka. To je bio prvi sastanak na kojem su pokrenuti postupci rješenja nekih aktualnih pitanja koja su u nekim segmentima zajednički interes obiju strana. Kao višegodišnji problem pojavio se biciklistički i pješački spoj Dugog Sela i Sesvetskog Kraljevca dužine 5,10 km koji je posebno važan za naše građane koji gravitiraju ZET-ovom autobusnom okretištu u Sesv. Kraljevcu. U tijeku je izrada projektne i prostorno-planske dokumentacije kojom će se definirati konačna trasa. U te će se aktivnosti uključiti predstavnici, a posebno stručni djelatnici naše gradske uprave.

Na sastanku je pokrenuto rješenje spoja Rugvičke ulice sa cestovnim čvorom IKEA čime bi se otvorile mogućnosti formiranja vrlo vrijednih gospodarskih zona uz autocestu. Pošto je Grad trenutno popunjen s gospodarskim subjektima u svojem središnjem i zapadnom dijelu otvara se mogućnost formiranja novih zona na istočnom dijelu uz autocestu. Time će se ispitati mogućnosti prometnih rješenja od zajedničkog interesa.

Kao višedesetljetna i vrlo složena problematika razmatrana je mogućnost otvaranja novih linija ZET-a na području našega grada. Pošto se radi o prethodnom rješenju brojnih tehničkih, financijskih i stručnih pitanja o ovome će biti održani još neki sastanci kako bi se mogla donijeti konačna odluka.Skip to content