Podijeljeno 1.600 porcija graha u Parku Drašković

U proslavi Praznika rada koju već šestu godinu u Parku grofa Draškovića organizira dugoselska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske podijeljeno je 1.600 porcija graha. Iako je bilo najavljeno loše vrijeme, sunčan i topli neradni prvi dan svibnja izvukao je brojne građane iz svojih domova. Uz prigodni glazbeni, kulturno-umjetnički program i besplatni grah mnogim Dugoselcima odlazak u gradski park bila je prilika da sretnu s poznatima, prijateljima i ugodno provedu prijepodnevne sate.

U zemlji u kojoj radna populacija postaje manjina, a pravo na rad svakodnevna borba, o nekim problemima se u govoru dotaknuo i predstavnik organizatora, predsjednik dugoselskog SUH-a Josip Sahor. „Organizaciju proslave ovog praznika preuzeli su oni koji su u radu proveli najveći dio svog životnog vijeka, no čestitke želimo uputiti svim nezaposlenima, svim školarcima, studentima i onima koji traže posao“, poručio je Sahor. Okupljenima se obratio i potpredsjednik SUH Milan Tomičić dodavši kako su predstavnici Sindikata bili vrlo aktivni prilikom donošenja Zakona o mirovinskom osiguranju, a uskoro upućujemo prijedlog o pokretanju ustavnosti pojedinih stavki istog Zakona. Gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić uz čestitke, uputio je i apel da svi koji vode državnu i lokalnu vlast da se angažiraju da građanima omoguće radna mjesta i ljudsko pravo na rad. Uz gradonačelnika proslavu su pratili njegovi zamjenici Vlado Kruhak i Pavo Jakovljević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček te gradski vijećnici.

U programu na samom početku nastupila je Limena glazba KUD-a «Preporod» te Dugoselske mažoretkinje. Iz KUD-a «Preporod» nastupili su još članovi B postave Folklornog ansambla, Škola folklora i podmladak Tamburaškog orkestra. Svoj folklorni nastup imali su još članovi KUD-a “Posavka” iz Oborova, KUD “Ogranak Seljačke sloge” iz Lupoglava, KUD “August Cesarec” iz Brckovljana te KUD “Tančec” iz Jalševec Nartskog.

Valja naglasiti kako je ovogodišnju proslavu Praznika rada organizirao SUH, Zagrebačka županija podružnica Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica uz pokrovitelje Grad Dugo Selo i Općine

Brckovljani i Rugvica te medijske pokrovitelje Dugoselsku kroniku i Radio Martin.

 Skip to content