Podjela pamučnih maski školarcima korisnika Crvenog križa

Crveni križ Dugo Selo idući tjedan počinje s podjelom pamučnih maski za djecu korisnika, učenika viših razreda osnovne škole, kao i srednjih škola. Svako dijete ovom podjelom dobit će po dvije pamučne maske, obavještava GDCK.Pamučne maske Crveni križ Dugo Selo dobio je kao donaciju za potrebe interventnih timova u vrijeme izbijanja Covid-a 19 od firme HRT Šarić, kao i Grada Dugog Sela.

Jedan dio je iskorišten, dok se ostatak čuvao kao zaliha. U međuvremenu Hrvatski Crveni križ je preko svojih donatora nabavio dodatne količine jednokratnih maski za potrebe interventnih timova i provođenje aktivnosti Crvenog križa na terenu. Određene količine jednokratnih maski doniralo je Društvo Crvenog križa Zagrebačke županje, te je dio kupljen vlastitim sredstvima, s obzirom na svakodnevnu potrebu, posebno zaposlenica na projektu Zaželi – Nova 50+.

S obzirom na donesene preporuke za održavanje nastave, odlučeno je pamučne maske podijeliti korisnicima, te u kraće vrijeme nabaviti dodatne količine pamučnih maski za ostalu, mlađu djecu.

Iz ostalih donacija, kao i onih prikupljenih putem facebook inicijative, na upit se potrebitima dijele jednokratne maske, a jednokratne maske mogu dobiti i darivatelji krvi prilikom pristupanja akcijama darivanja krvi.Skip to content