Posljednja sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela: Predstojeći projekti Street style show, Noćni malonogometni turnir i Probudimo dugoselske zidove – Graffiti Jam

Pod predsjedavanjem Maje Matijaš sinoć je u Maloj vijećnici Grada Dugog Sela održana 13. te ujedno posljednja sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela u ovom sazivu. Natječaj za novi saziv trebao bi biti raspisan tijekom ljetnih mjeseci, te je ovom prilikom predsjednica Matijaš uputila poziv svim zainteresiranim mladim ljudima, voljnim i željnim za aktivnijim uključivanjem u javni život dugoselske zajednice, motiviranim za unapređenje položaja mladih u Dugom Selu te  spremnim u uključivanje u razvoj lokalne politike za mlade, da se jave na natječaj. Natječaj će biti objavljen na službenim web stranicama Grada Dugog Sela kao i na web stranici Savjeta mladih Dugo Selo.

Članovi Savjeta mladih razmotrili su na sjednici projekte koji će se realizirati u sljedeće razdoblju, a koji su dio programa Savjeta mladih za 2017. godinu. Prije svega to je „Street style show“ – natjecanje u izgledu automobila i promocija sigurnosti u prometu „Street style show“, koje već 5. godinu zaredom organizira Street Style Team i Multimedijalni klub Pozitiv, održat će se već ove subote, 20. svibnja kod Srednje škole Dugo Selo, s početkom u 13 sati. Svi ljubitelji i vlasnici niskih limenih ljubimaca i uglancanih felgi moći će uživati u cjelodnevnom programu. Show će ponuditi natjecanje u izgledu automobila, natjecanje u brzom startu, edukativna prezentacija dugoselskog Crvenog križa te mnoštvo zabave uz piće, klopu i glazbu DJ-a. Ulaz je slobodan. Savjet mladih Grada Dugog Sela cjelokupno događanje sufinancirat će u nabavi razglasa, tiskanju plakata, letaka i plaketa, itd.

Sljedeće „Noćni malonogometni turnir“ koji se, prema najavama, treba održati od 7. do 10. lipnja na terenima Sportskog centra „Žanin“. Organizator ovog sportskog, ali i humanitarnog, događanja je novoosnovana udruga „SURLA“ – Sportska udruga rekreativnih lokalnih aktivista, koja je isti turnir organizirala i prošle godine. Savjet mladih podržat će i ove godine njihovu organizaciju sufinanciravši nabavu nagrada (pehara), majica, u iznosu od 2.900 kuna. Kako doznajemo članovi SURLE planiraju sredstvima od kotizacije prikupiti sredstava za pomoć lokalnom umjetniku, slikaru kojem će se omogućiti financiranje uokvirivanja slika, uz organizaciju izložbe.

U srpnju, prvog vikenda u mjeseca, planiran je nastavak projekta „Probudimo dugoselske zidove – Graffiti Jam“ u organizaciji Multimedijalnog kluba Pozitiv. Kako je tom prilikom najavio predsjednik Kluba Pozitiv Matej Robić, ove godine najavljeno je sudjelovanje 6 street art umjetnika koji će oslikati dugoselske zidove – planiran je nastavak oslikavanja zgrade Glazbene škole Dugo Selo, te eventualno ostalih zidova (prihvaćaju i prijedloge građana). Ovaj projekt osmišljen je kao kulturno, edukativno i zabavno događanje s ciljem promicanja Sreet art umjetnosti kao dijela urbane kulture, umjetnosti koju također  treba cijeniti. Ovim događajem pružit će se prilika za umjetničko izražavanje mladim i talentiranim osobama iz Zagreba i Dugog Sela, koji planiraju sudjelovati i ove godine na Graffiti Jam-u. I ovaj projekt Savjet mladih sufinancira u dijelu tiskanja plakata i nabavi potrebnog materijala.

Uz riječi zahvale na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, predsjednica Matijaš zaključila je posljednju sjednicu Savjeta mladih u ovom sazivu.Skip to content