Postavljen bor u centru, sutra vrtićanci pale prvu adventsku svijeću

Ekipe elektroinstalaterskog obrta VMI iz Dugog Sela danas su prijepodne postavili centralni gradski bor koji je kao i proteklih godina donacija građana, a ove godine smreku od 10-tak metara darovao je Boris Radičević iz Ninske ulice. Smreka će do večernjih sati biti ukrašena lampicama i novim dekoracijama, a na adventskom vijencu koji kao i svake godine ukrašava podnožje naše Dugoselske vure sutra će u podne djeca iz Dječjeg vrtića Dugo Selo upaliti prvu adventsku svijeću, doznajemo od stručne suradnice Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Dugog Sela Jadranka Robić.
Već sinoć ulice grada u centru osvanule su ukrašene. Kao i dosadašnjih godina svjetleće dekoracije postavljene su na stupove javne rasvjete kroz Zorićevu i Zagrebačku ulicu, zajedno s lampicama kroz Kolodvorsku ulicu do fontane ispred željezničkog kolodvora. Ukrašeni su kandelaberi i bunar u Perivoj grofa Drašković, kao i ulaz u Predavčevu ulicu te pročelje Glazbene škole Dugo Selo i okoliš ispred zgrade gradske uprave.
Za ugodno predbožićno raspoloženje u gradu planirane su i manifestacije koje će razveseliti kako najmlađe, tako i one malo starije – i ove godine Sportski centar Dugo Selo organizira otvoreno klizalište uz gradsku sportsku dvoranu koje će biti otvoreno od 5. prosinca, do 15. siječnja. A Pučko otvoreno učilište Dugo Selo i ove godine organizira božićni sajam „Anđelek fest“, četvrti po redu, koji će za razliku od prethodnih godina u Domu HV-a biti organiziran u Gradskoj sportskoj dvorani, i to 11. i 12. prosinca, uz bogati program, besplatne kreativne radionice za djecu; igraonice; tombolu; glazbeno-scenske nastupe; nagradne igre, izložbe likovnih radova djece iz osnovnih škola s ovog područja te još pokoje iznenađenje.Skip to content