Postavljena nova podloga za dugoselski Street workout park

Ovih dana završeni su radovi na uređenju nove zaštitne podloge za Street workout park kod Sportske dvorane Dugo Selo, doznajemo od stručne suradnice gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Jadranke Robić. Park površine oko 200 m2 uređen je umjetnom travom, kao jednom od mogućih antistresnih podloga za ovakvu vrstu parka, pojasnila je Robić, a ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 50.000 kuna, pokrivenih iz gradskog proračuna.
Na ovaj je način Park, sa postavljenih šest sprava, sada kompletiran, čime su osobito zadovoljni članovi Udruge Street workout Dugo Selo. „Umjetna trava učinit će naš trening sigurnijim, a i sam izgled Parka je sada puno ljepši“, rekao nam je Mario Joka, član i natjecatelj iz Udruge. Zahvaljujući novoj podlozi članovi Udruge, kao i svi drugi korisnici, moći će vježbati i za lošijih jesenskih, vremenskih uvjeta, što prije nije bilo moguće, s obzirom da se za vrijeme kišnog razdoblja prijašnja zemljana podloga pretvarala u blato.
Podsjećamo, prvi Street work put park u Dugom Selu, otvoren je prije gotovo godinu dana, a realiziran kroz projekt Savjeta mladih grada Dugog Sela i u suradnji s Udrugom Street workout Dugo Selo. Isti parkovi su zapravo javne i otvorene rekreacijske zone u kojem se svi zainteresirani građani mogu slobodno i besplatno rekreirati te koristiti sprave. Street workout je trening, sportska disciplina i vještina koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike u javnim vježbačkim parkovima. Ujedno, to je i sportsko-društveni pokret koji se globalno razvija velikom brzinom, a njegov je cilj promoviranje razvoja sporta kod mladih, zagovaranje mogućnost uspjeha bez obzira na dob, spol, fizičku pripremljenost i materijalno stanje.Skip to content