Potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji garaže DVD Ostrna

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela Nikola Rnjak i predsjednik DVD-a Božidar Cik danas su u Gradskoj vijećnici Grada Dugog Sela potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji garaže DVD-a Ostrna.

Radi se o samostalnom objektu koji će se graditi uz postojeći Vatrogasni dom ukupne vrijednosti radova 1.828.000 kuna. Izvođač radova je tvrtka Tekton gradnja d.o.o. iz Zagreba. Sukladno ugovoru, radovi kreću za dva tjedna, a procijenjen završetak je 270 dana od uvođenja u radove. Ovim ugovorom obuhvaćeni su radovi na izgradnji, dok samo opremanje prostora slijedi nakon izgradnje. U novoizgrađenom prostoru veličine više od 300 metara kvadratnih bit će smještena 4 garažna mjesta, garderoba za vatrogasce, spremište za vatrogasnu opremu, uredski prostor i sanitarni čvor.

-Vatrogastvo je za Grad Dugo Selo značajni subjekt u zaštiti građana te njihove i javne imovine, a DVD Ostrna vrlo bitan dionik VZG Dugo Selo. Ponosni smo na sve naše vatrogasce i suportere koji izvršavaju svoje zadatke kako na gradskom području, tako i prema potrebi na dislokacijama tijekom ljetnih mjeseci u Dalmaciji. DVD-u Ostrni bila je prijeko potrebna nova garaža za njihova trenutna, ali buduća vozila, što smo ovime im omogućili, poručio je gradonačelnik Panian.

Predsjednik VZG Dugo Selo Rnjak izrazio je zadovoljstvo što je „DVD Ostrna konačno došla na red“, najavivši realizaciju nekih drugih projekata. „U tijeku je natječaj za nabavu vatrogasne autocisterne za DVD Dugo Selo, a u pripremi je i projekt za dogradnju garaže za DVD Dugo Selo. U dolasku je i novo navalno vozilo za potrebe DVD-a Dugo Selo koje je financirano programom MUP-a, tako da se vatrogasci VZG Dugo Selo uz pomoć Grada, a djelomično i države, vrlo dobro se opremaju i pripremaju za buduće razbolje. Što se tiče nabave vozila s ljestvama čija vrijednost investicije bi iznosila oko 4 do 5 milijuna kuna, što u ovom trenutku nije realno ne samo zbog financijskih razloga, već i zbog ustroja vatrogastva na području grada – taj projekt još će pričekati“, kazao je Rnjak.

„Izgradnja garaže je projekt koji je iznimno važan za naše društvo, kao i za sve stanovnike Velike i Male Ostrne. Navalno vozilo trenutno parkiramo u privatnoj garaži kilometar daleko od Doma, a kombi i putničko vozilo parkirano u samoj sali Doma što nam poprilično otežava operativni rad u Društvu. Nakon izgradnje garaže DVD Ostrna planira proširenje sale koja ne zadovoljava trenutne potrebe Društva. U ime svih članova zahvaljujem se Gradskom vijeću Grada Dugog Sela i gradonačelniku u realizaciji projekta s nadom kako ćemo sljedeće godine moći se svi zajedno okupiti u novoizgrađenim prostorima“, poručio je predsjednik DVD-a Ostrna Cik.

Zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bamić dodala je na kraju kako je proces realizacije projekta prošao dvije javne nabave, s obzirom da je prva bila poništena jer su sve ponude bile iznad osiguranih sredstava. Ovim ugovorom obuhvaćeni su troškovi izgradnje u rohbau sistemu te će se novim ugovorom te planiranim sredstvima u gradskom proračunu za 2021. godinu osigurati opremanje izgrađenog garažnog prostora.

I.G.O.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPGSkip to content