Potpisani kupoprodajni ugovori Grada Dugog Sela i tvrtke Marjan voće d.o.o.

Nakon što je nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela donijeta odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta k.č.br. 2159 k.o. Dugo Selo II., površine 19.851 m2, danas su predstavnici Grada Dugog Sela i izabrane tvrtke u Uredu gradonačelnika potpisali ugovore o kupoprodaji.
Radi se Trgovačkom društvu Marjan voće d.o.o. koje je jedino dalo ponudu na natječaju, te je s iznosom kupoprodajne cijene od 2.004.951 kuna, te ispunjavajući sve uvjete natječaja – njihova ponuda i prihvaćena. Zemljište koje je tvrtka kupila nadovezuje se uz njihov proizvodni pogon koji se nalazi u Ulici Trnoščica, i kako je najavio direktor tvrtke Marjan voće Ilija Martić, na tom dijelu će izraditi novi skladišno proizvodni pogon površine 4.000 m2. Po izgradnji, koja bi trebala biti okončana za godinu dana, zaposlit će se oko 40 novih djelatnika.
– Kupnjom zemljišta ostvarilo se naše nastojanje da se u budućnosti i dalje zadržimo na području Dugog Sela, uz razvoj i proširenje naše tvrtke koje smo planirali još prije tri godine, poručio je direktor.

Tvrtka Marjan voće bavi se uvozom i doradom suhog voća, orašastih plodova i sjemenki te je u potpunom privatnom vlasništvu. Ostvari godišnji promet od 100 milijuna kuna, a svoje proizvode osim na domaćem tržištu plasira i na inozemno tržište, zemlje regije. Trenutno zapošljava 50 djelatnika.
Gradonačelnik Stipo Velić izrazio je zadovoljstvo što će tvrtka i dalje poslovati, ali se i razvijati na gradskom području, zapošljavajući novi broj djelatnika. Ovom investicijom potiče se daljni razvoj Industrijske zone, velikog potencijala grada, rekao je gradonačelnik, najavljujući kako je u tijeku dolazak još jednog investitora na područje grada – i to na području Leprovice, gdje se planira izgradnja pogona craft pivovare.Skip to content