Potpisani ugovori o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja u 2023. godini u privatnim vrtićima ukupne vrijednosti 822.880 eura

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian danas je potpisao nove ugovore Grada s predstavnicama privatnih dječjih vrtića „Buba Biba“, „Vrapčić“ „Didi“ te novog vrtića „Čarobna šuma“ o sufinanciranju smještaja djece predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača za 2023. godinu. Sastanku su nazočili zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić.

Grad će za tu namjenu ove godine izdvojiti 822.880 eura, odnosno 193 eura po djetetu kojim se sufinancira primarni desetsatni program njege, odgoja i obrazovanja. Sufinanciranje se provodi putem vrtića drugih osnivača koji samostalno  utvrđuju kriterije i visinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa, čime pokrivaju razliku  do  svoje ekonomske cijene.

„Ovo nije mala svota, no zbog uspješne suradnje i rada tijekom proteklih šest godina u provođenju zajedničkog cilja – očuvanju predškolskog odgoja te pružanja kvalitetne usluge, svota je realna. Iz tog razloga išli smo na izjednačavanje cijena gradskog i privatnih vrtića koja je utjecala na smanjenje pritiska na gradski vrtić, u tom segmentu da se manje plaća. No isto tako treba istaknuti da podjednako kvalitetnu uslugu pružaju svi vrtići, što je najbitnije i na što sam kao gradonačelnik jako ponosan. Grad će i dalje podržavati privatnu inicijativu, uvijek ćemo oko svega naći zajedničko rješenje. Svi mi imamo zajednički cilj – dobrobit građana Dugog Sela i opstanak privatnih tvrtki“, istaknuo je između ostalog gradonačelnik Nenad Panian.

Pročelnik Savić zahvalio se predstavnicama privatnih vrtića za višegodišnji rad te s optimizmom najavio širenje kapaciteta u predstojećem razdoblju, inače najavljeni i od strane privatnih vrtića, kao i Grada Dugog Sela, dok će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća biti riječi o još jednoj djelatnosti ključnoj za roditelje djece vrtićke dobi – dadiljstvu, napomenuo je pročelnik.

Suradnjom s Gradom zadovoljne su sve predstavnice privatnih vrtića, a u njihovo ime ravnateljica DV „Buba Biba“ Andrea Čukelj kazala je na kraju:

„Lijepo je raditi u Dugom Selu. U zadnjih nekoliko godina postoji veliko razumijevanje za privatne vrtiće i to mora tako biti jer skrbimo za oko 400 djece, gotovo isto kao i gradski vrtić. Stoga je nužno da uvjeti budu izjednačeni, što smo sada postigli, i to zahvaljujući razumijevanju Grada. Cijenu smo ove godine morali povisiti, no Grad je odmah povisio i subvenciju, stoga su roditelji puno lakše mogli podnijeti trošak.“Skip to content