POU Dan uz JAGOdan i Crameraj

Uz Dan otvorenih vrata Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo te povodom skorašnjeg obilježavanja 50. godišnjice javnog glasila, jednog od najstarijih hrvatskih lokalnih glasila, „Dugoselske kronike“ protekle je subote, 20. svibnja kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo, održana 3. po redu manifestacija „JAGOdan & Crameraj“ uz bogati i zanimljivi program, i raznovrsnu ponudu proizvođača i izlagača. Iako prvotno planirana kod zgrade POU Dugo Selo, zbog najavljene loše prognoze, cjelokupna manifestacija je preseljena u „sigurniji“ i adekvatniji prostor za održavanje koncerta – vrhunca tog dana i večeri – Lidije Bačić. A do tada u veseloj atmosferi mogli su uživati svi posjetitelji, i veliki i mali. Najviše ponosni zasigurno su bili roditelji i voditelji raznih tečajeva u sklopu POU kada su u programu nastupili njihovi najmlađi pokazavši sve što su naučili i uvježbali tijekom školske godine – kao što su bili članovi Sportske akademijice voditeljice Janje Bambić, mali članovi dviju engleskih grupa voditeljice Marije Krasić te razigrane članice ritmičke grupe voditeljice Sanje Sambolić. Uz njih svoj nastup imale su i Dugoselske mažoretkinje voditeljice Amelije Debeljak koje su nas i uvele u cjelokupno subotnje događanje. Svoje nastupe imale su i male balerine i nadasve talentiran baletan Baletne grupe Studija Fitnić, a iz istog Studija stigli su energični Zumba kids-i izvevši par svojih točaka. Plesnim točkama predstavili su se i mali baštinici narodnog blaga – članovi KUD-a Preporod iz Folklorne igraonice – radionice 3. voditeljice Maje Matijaš koji su izveli dječje igre Slavonije. Plesni centar Dugo Selo nakon premijerno izvednih točaka na dugoselskom Sajmu cvijeća, imali su priliku pokazati širi repertoar svojih plesnih izvedbi, i to u salsi i showdance-u, dok je Plesni i cheerleading klub Lana imala široki spektar nastupa koji obuhvatio ritmiku, show dance i theater dance (musical i jazz dance), lyrical jazz, MTV ples te kategorije navijačkih plesova cheerleading i cheerdance (pom-pom dance) koji su dobili status sporta i ušli u Olimpijski odbor. Uslijedio je i efektan nastup mađioničara Vladimira Štimca kojem su u njegovim trikovima željeli asistirati brojni klinci. Zabavno je bilo i kod igraonice dugoselske Baptističke crkve gdje se i ovaj puta skakalo na trampolinu, igrao se stolni nogomet, a i svatko tko je želio mogao je oslikati obraze sa pokojom jagodicom – na čak dva štanda Facepaintinga.
Nikako ne smijemo zaboraviti domaće proizvođače jagoda, čiji su slatki proizvodi po doista povoljnim cijenama nestali u hipu, a bilo je tu i proizvoda od buča, meda, aronije, naranče te ponuda domaćih vinara. Omamljujućim i slatkim mirisima najviše je mamilo nekoliko štandova na kojima su uvijek vidjeli gužvu – i to na štandu KUD-a Preporod i na štandu Savskih lađara. Posjetiteljima uz ponudu slastičarskih delicija bila je osigurana i ugostiteljska ponuda hrane i pića po popularnim cijenama. Jagoda i ukrasnih predmeta u obliku jagoda nije nedostajalo niti na Crameraju gdje se moglo naći i starog namještaja, slika, knjiga, starih telefona, pa čak i stari, drveni romobil.
A prije samog večernjeg koncerta – kao predgrupa nastupila je Limena glazba KUD-a Preporod, ugrijavši atmosferu za Lidiju Bačić, koja je svojim nastupom dovela Gradsku sportsku dvoranu do usijanja. Najavljeno puštanje lampiona tijekom koncerta nije održano iz sigurnosnih razloga, s obzirom na prognozu i vjetrovito vrijeme, no naknadnom terminu svi će biti na vrijeme upoznati i informirani, najavljuju iz POU.

Galerija fotografija na Facebook stranici Dugoselske kronike
https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?tab=album&album_id=1551328371567799Skip to content