Požar na kontejnerima na zelenim otocima

Nedavno su od strane zasada nepoznatih počinitelja, zapaljeni kontejneri zelenog otoka u Osječkoj ulici, uzrokovavši štetu na više kontejnera. Nakon intervencije vatrogasaca i policije, Dugoselski komunalni i poduzetnički sutradan je lokaciju sanirao i očistio, a oštećeni kontejneri su zamijenjeni novima, osim spremnika za metal koji će biti postavljen naknadno.

Ovim putem iz DKPC-a upozoravaju da se na području grada i dalje ponavlja problem odlaganja otpada IZVAN spremnika na zelenim otocima. Naime, spremnici na zelenim otocima namijenjeni su za ubacivanje točno određene kategorije otpada koja je naznačena na svakom spremniku i ukoliko je neki spremnik pun potrebno je otpad ubaciti u sljedeći najbliži spremnik koji nije pun. Otpad se nikako ne smije odlagati pored spremnika, jer tako odložen otpad vrlo brzo bude razbacan oko spremnika i može predstavljati potencijalnu opasnost, u nedavnom slučaju, mogućeg širenja požara.

Zbog ove situacije DKPC se poziva na Odluku o komunalnom redu koja će se primjenjivati na prekršitelje. Sukladno odredbi 112., stavak 2., a u svezi s točkom 28., stavkom 1., istog članka, Odluke o komunalnom redu iz 2009. godine predviđena ja kazna za fizičku osobu s iznosom od 300 do 5.000 kn, za prekršaj bacanja i ostavljanja otpada na javnim površinama.Skip to content