Search
Close this search box.

2. Poziv za edukacijsku tribinu projekta „Pravilno odvoji čisti grad osvoji“

POZIV 

Edukacijska tribina 

Gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj 

Poštovani,

pozivamo vas na javnu edukacijsku tribinu o gospodarenju otpadom u Republici Hrvatskoj koja će se održati u četvrtak 5. prosinca 2019. godine s početkom u 16:00 sati u Dugom Selu u prostoru Martinus, Josipa Zorića 17, 3. kat.

Okupljenima će Irena Relić, stručnjakinja u području održivog gospodarenja otpadom te direktorica konzultantske tvrtke Lesosio d.o.o. prezentirati sustav gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj. Gospođa Relić svoje je iskustvo rada u području gospodarenja otpadom i zaštiti okoliša stjecala kroz 14 godina u privatnom i javnom sektoru. Tako je radila na razvoju i primjeni nacionalnih strateških i zakonodavnih dokumenata u području zaštite okoliša, a trenutno se bavi pripremom i provedbom investicijskih projekata u sektoru zaštite okoliša, uglavnom u domeni gospodarenja otpadom.

Ova se javna edukacijska tribina organizira u sklopu izobrazno-informativnog projekta o održivom gospodarenju otpadom Pravilno odvoji, čisti grad osvoji koji provodi Grad Dugo Selo. Ukupna vrijednost projekta je 546.993,25 kn, a Europska unija ga sufinancira iz Kohezijskog fonda u iznosu od 464.944,20 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 13. travnja 2018. godine do 13. prosinca 2019. godine.

Neodgovorno postupanje s otpadom predstavlja jedan od vodećih svjetskih problema koji izravno utječe na kvalitetu vode, zraka i tla, pa tako i na zdravlje biljaka, životinja i ljudi. Pravilnim i odgovornim ponašanjem od otpada možemo dobiti vrijednu sirovinu te na taj način utjecati i na smanjenje potrošnje ionako ograničenih prirodnih resursa.

Dođite i naučite više o odgovornom postupanju otpadom kako bismo zajedno ostavili čisti grad i okoliš budućim generacijama u nasljeđe!

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Grada Dugog Sela. Organizacija prezentacije sufinancirana je sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content