Poziv za anketu „Stav javnosti i mišljenje građana o prometu u Gradu Dugo Selo“

Tvrtka Prometis d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba te Grad Dugo Selo kao naručitelj, organizirali su u Gradskoj vijećnici protekle subote 26. studenoga radionicu na temu „Stav javnosti i mišljenje građana o prometu u Gradu Dugom Selu“, a u sklopu izrade Studije održive i digitalne mobilnosti na području grada Dugog Sela te Plana razvoja prometa na području grada Dugog Sela do 2035. godine.

Plan (eng. Sustainable Urban Mobility Plan, SUMP) je strateški projekt Grada na temelju kojeg će se izrađivati daljnji podprojekti za realizaciju na terenu te aplicirati iste na natječajima za europska sredstva. Osnovni cilj SUMP-a je potaknuti razvoj održivog prometnog sustava te povećati kvalitetu života građana i posjetitelja u gradu. Na radionici koju su vodili prometni stručnjaci prof. Luka Novačko i Luka Dedić istaknuli su neke od važnih ciljeva izrade Plana kao što je poboljšanje sigurnosti i zaštite, smanjenja gužvi, zagađenja, emisije stakleničkih plinova i potrošnje energije, povećanja učinkovitosti i ekonomičnosti u transportu osoba i roba te povećanja atraktivnosti i kvalitete gradskog okoliša. Uz daljnje razvijanje željezničkog i autobusnog prometa kao javnog transporta nastojat će se razviti alternativni prometni pravci radi rasterećenja centralnog dijela grada, te unapređenje biciklističkog prometa i pješačkih zona. Sudionici, kao fokusna grupa, sudjelovali su u anketi kojom se nastoji prikupiti što više o svakodnevnim navikama putovanja te postojećim prometnim problemima u gradu, a anketi možete pristupiti putem sljedećeg RQ:

IMG 20221129 WA0001

ili putem sljedećeg linka: https://forms.gle/cv6SpdyXRNgsJJV69

Anketa će biti tvorena za ispunjavanje do 31. prosinca 2022. godine.
Zamolili bih Vas da odvojite 15-ak minuta za ispunjavanje ovog upitnika kako bi dobili jasniju sliku o razini prometne usluge i javnog prijevoza putnika.


Skip to content