Prijave za predavanje „Zašto pas, zašto pomogač“ koje će se održati u petak 3. studenog u prostoru Crvenog križa Dugo Selo

Predavanje „Zašto pas, zašto pomogač“ održat će se u petak, 3. studenoga s početkom u 18 sati, u prostoru Crvenog križa Dugo Selo, Ulica 2. gardijske brigade „Gromovi“ br 3, Dugo Selo. Namijenjeno je stručnjacima i širem građanstvu, a održat će ga edukatori udruge “Psi pomagači- udruga za intervenciju potpomognutu psima pomagačima”. Radi ograničenog broja učesnika, molimo sve zainteresirane molimo da se prijave na tel : 2753-130 ili jave osobno na navedenu adresu.

Sadržaj predavanja: “Zašto pas, zašto pomagač“ naslov je predavanja koje udruga održava s ciljem podizanja svijesti o pozitivnim učincima pasa u terapijskim i drugim aktivnostima. Mnogi stručnjaci uviđaju socijalne, psihičke i tjelesne dobrobiti uključivanja pasa u terapijske programe, a ova praksa postaje sve više zastupljena i u Hrvatskoj.

Tijekom predavanja objasniti će se na koji način pas utječe na korisnika, zatim na koje načine možemo uključiti pse pomagače u terapijske i odgojno obrazovne aktivnosti te zbog čega su psi za nas ljude toliko posebni. Osim toga govoriti će se i tome kakve osobnost treba biti pas pomagač te zbog čega je važno voditi brigu o dobrobiti i kvaliteti života pasa pomagača. Na kraju predavanja prikazuju se video zapisi i komentira se praktičan rad u kojem sudjeluju terapeut, pas pomagač i korisnik.

Predavanje održavaju članovi udruge Tea Selaković prof. rehabilitator i Igor Gaćeša, savjetnik za ponašanje pasa.Skip to content