Prijem ravnatelja Glazbene škole Dugo Selo Darija Cebića kod gradonačelnika Dugog Sela Nenada Paniana

Povodom nedavnog primitka visokog državnog odlikovanja „Red hrvatskog pletera“ kojeg je ravnatelju Glazbene škole Dugo selo dr.sc. Dariju Cebić na svečanosti na Pantovčaku uručila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, danas je u Uredu gradonačelnika Dugog Sela Nenada Paniana organiziran prijem za našeg višenagrađivanog te visokocijenjenog, najmlađeg i jednog od najuspješnijih skladatelja u Hrvatskoj danas.

Svoju zahvalnost i ponos zbog osobitih zasluga i doprinosa u razvoju glazbenog obrazovanja u Dugom Selu, iznimnih postignuća u radu Glazbene škole kao i zbog promocije našeg grada i građana, tom prilikom izrazio je gradonačelnik.

„Profesor Cebić je najbolji skladatelj u Europi – ravnatelj Glazbene škole zbog čijih uspjeha ova škola postaje sve poznatija u svijetu. On je čovjek entuzijasta, radi 24 sat na dan na dobrobit učenika, Dugog Sela i Hrvatske. U njemu smo dobili čovjeka vizionara, učitelja i koji ispisuje povijest Dugog Sela. Ova vlast podržava profesora Cebića i neizmjerno se ponosi“, kazao je Panian, te posebno naglasio što se ovi uspjesi dešavaju tijekom obnašanja trenutne izvršne vlasti te što će uskoro biti zaključeni radovi na uređenju i energetskoj obnovi zgrade Glazbene škole.

Po uručenju prigodnih poklona, među kojima je i ručno oslikana kožna torba s prepoznatljivim dugoselskim motivom, profesor Cebić izrazio je svoju zahvalnost i veliko iznenađenje organiziranim prijemom.

„Moram istaknuti da prijem u Gradu Dugom Selu uvijek bio izvrstan, a ovim putem zahvaljujem se gradonačelniku, zamjenicima gradonačelnika, učenicima i roditeljima, mojim kolegama, svim građanima na svoj dosadašnjoj podršci, kao i budućoj. Zadnjih pet godina više od 200 nagrada na brojnim glazbenim svjetskim natjecanjima, a to su rezultati Škole koje često rado navodim. Uvijek sam isticao Dugo Selo jer volim naš grad i uvijek će ostati na prvom mjestu“, proučio je prof. dr. Cebić, najavivši nova međunarodna putovanja dugoselske Glazbene škole, sredinom srpnja u Češku, a u pripremi je i odlazak u Moskvu.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPGSkip to content