Prikazivanje dokumentarnog filma „Štafeta smrti“ 6. listopada

Nakon Zagreba, Vinkovaca, Zadra i Omiša, ovaj vrijedan dokumentarac o strahotama Domovinskog rata i borbi branitelja za slobodnu i neovisnu Hrvatsku napokon će i Dugoselci imati priliku vidjeti. Prikazivanje organizira HVIDR-a Dugo Selo dana 6. listopada 2018. (subota), u dvorani KUD-a “Preporod”. Ulaz je slobodan.
Film je režirala redateljica Nada Prkačin, a rađen je u produkciji Laudato TV-obiteljske televizije.
Dokumentarni film “Štafeta smrti” podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca.

Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli ali teško ranjeni sudionici “Štafete smrti”!

Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

HVIDR-a Dugo Selo poziva građane Dugog Sela i okolice da se svojim dolaskom još jednom prisjete kako je stvarana njihova domovina, a mladeži nudi priliku saznati istinu o Domovinskom ratu.

Nakon prikazivanja filma građani će u razgovoru s pripovjedačima imati priliku doznati sve odgovore vezane za “Štafetu smrti” i Domovinski rat.Skip to content