Priopćenje Grada Dugog Sela: Energetska obnova Glazbene škole Dugo Selo

Krajem kolovoza započeli su radovi na energetskoj obnovi Glazbene škole Dugo Selo. Nakon ponovljenog javnog natječaja radovi na energetskoj obnovi glazbene škole povjereni su trgovačkom društvu TEKTON GRADANJA d.o.o. iz Zagreba, a poslovi stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu trgovačkom društvu APG INŽENJERING d.o.o. iz Dugog Sela. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.375.330,54 kn (iznos s PDV-om).

Za radove energetske obnove Grad Dugo Selo prijavio se na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora (referentni broj: KK.04.2.1.04). Nakon ocjene prijavljenog projektnog prijedloga za energetsku obnovu zgrade Glazbene škole Dugo Selo ostvareno je pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 1.955.924,44 kn od 4.349.982,59 kn koliko iznosi ukupna vrijednosti projekta u projektnoj prijavi. Projekt se financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim na natječaj za bespovratno financiranje iz EU sredstva Grad Dugo Selo prijavio je isti projekt na javni poziv Zagrebačke županije, Upravnog odjela za gospodarstvo za prijavu jedinica lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti na zgradama javne namjene na području Zagrebačke županije za 2019. godinu i ostvario pravo na 400.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Predviđene mjere energetske učinkovitosti obuhvaćaju: mjere za poboljšanje toplinske zaštite ovojnice škole i dvorane, strojarske mjere energetske učinkovitosti i elektrotehničke mjere energetske učinkovitosti.

Sukladno projektnoj dokumentaciji za energetsku obnovu objekta očekuje se značajno smanjenje potrebne energije za zagrijavanje prostora, odnosno adekvatno tome smanjenje emisije CO2 za 79,60%.

Osim mjera energetske učinkovitosti izvesti će se i pristupne rampe za osobe smanjene pokretljivosti do ulaza u objekt i rampe za pristup na pozornicu dvorane. Obnovom sanitarnih čvorova predviđen je sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti.

Provedbom energetske obnove omogućit će se kvalitetno obavljanje primarne funkcije uz značajno povećanje razine udobnosti i kvalitete pružanja usluga odgoja i obrazovanja. Projektom se direktno doprinosu povećanju broja obnovljenih javnih zgrada kojim se na taj način značajno produljuje životni vijek uz manje troškove za energiju i troškove za održavanje.Skip to content