Priopćenje gradonačelnika grada Dugog Sela gosp. Nenada Paniana: Grad Dugo Selo osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala za dugoselske osnovnoškolce

Gradonačelnik Nenad Panian je Odlukom o preraspodjeli Proračuna grada Dugog Sela osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala za sve dugoselske osnovnoškolce.

 Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.
Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.
Zagrebačka županija nije ove godine osigurala sredstva za
nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.), stoga je Grad Dugo Selo sve navedeno osigurao u Proračunu Grada.

S obzirom da je Dugo Selo, Grad mladih, činimo sve kako bismo roditeljima financijski olakšali početak nove školske godine, a svakog dugoselskog osnovnoškolca će u klupama dočekati sve potrebno za početak nove školske godine, za koju se nadamo da će biti bez štrajkova, potresa i korone., istaknuo je gradonačelnik Panian.Skip to content