Proglašeni najbolji sportaši osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije: Josipa Bebek (SŠ Dugo Selo) najbolja sportašica srednjoškolka, a ženska futsal ekipa i ekipa rukometaša SŠ Dugo Selo najboljim ekipama

josipa bebekŽupanijski školski sportski savez nagradio je najbolje učenike sportaše i najbolja školska sportska društva u školskoj 2014./2015. godini. Svečanost, za koje su uručena i priznanja učiteljima koji su dali poseban doprinos školskom sportu, održana je u Velikoj Gorici. Domaćin je bila PŠ Novo Čiče.
Najbolja sportašica Zagrebačke županije u konkurenciji učenica petih i šestih razreda je Maja Petrušić (OŠ „Bogumil Toni“ Samobor; pojedinačno prvo mjesto u atletici na poluzavršnom natjecanju – trčanje na 600 metara; ekipno drugo mjesto na državnom natjecanju u krosu), dok je priznanje najboljeg sportaša primio Luka Grofelnik (OŠ Sveta Nedelja; ekipno prvo mjesto na državnom natjecanju u futsalu).
Najbolja sportašica među učenicama osnovnih škola je Tina Šmid (OŠ „Bogumil Toni“ Samobor; prva na državnom natjecanju iz atletike, druga na državnom natjecanju u krosu), a najbolji sportaš Moran Čerkez (OŠ „Bogumil Toni“ Samobor; trećeplasirani na državnom natjecanju u judu, četvrtoplasirani na državnom natjecanju u atletici, ekipno 12 na državnom natjecanju u plivanju).
Najboljom sportašicom Zagrebačke županije u konkurenciji učenica srednjih škola proglašena je Josipa Bebek (SŠ Dugo Selo; ekipno drugo mjesto na državnom natjecanju u futsalu, pojedinačno deveto mjesto na državnom natjecanju u krosu), a najboljim sportašem Domagoj Hasan (Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor; ekipno prvo mjesto na državnom prvenstvu u futsalu).
Najbolje ekipa u kategoriji dječaka petih i šestih razreda je futsal ekipa OŠ Sveta Nedelja (prvo mjesto na državnom natjecanju), a u kategoriji djevojčica ekipa atletike OŠ „Bogumil Toni“ iz Samobora (drugo mjesto na poluzavršnom natjecanju u skupini Zapad).
Za najbolju ekipu školskih sportskih društva osnovnih škola u kategoriji dječaka proglašeni su šahisti ŠSD „Žabac“ OŠ Sveta Nedelja (prvo mjesto na državnom natjecanju), a za najbolje ekipe u kategoriji djevojčica badminton ekipa ŠSD Eugen Kumičić iz Velike Gorice (prvo mjesto na državnom natjecanju), judo ekipa ŠSD „Bogumilac“ OŠ „Bogumil Toni“ iz Samobora (prvo mjesto na državnom natjecanju) i ekipa atletike ŠSD „Bogumilac“ OŠ „Bogumil Toni“ iz Samobora (prvo mjesto na državnom natjecanju).
Najbolja ženska sportska ekipa u konkurenciji srednjih škola je futsal ekipa SŠ Dugo Selo (drugo mjesto na državnom natjecanju), dok su najboljim muškim ekipama proglašeni rukometaši SŠ Dugo Selo (prvo mjesto na državnom natjecanju), futsal ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor (prvo mjesto na državnom natjecanju) i košarkaška ekipa Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor (prvo mjesto na državnom natjecanju).
Najboljim školskim-sportskim društvima proglašeni su ŠSD „ŽABAC“ OŠ Sveta Nedelja (peti i šesti razredi) i ŠSD „Bogumilac“ OŠ „Bogumil Toni“ Samobor, a u konkurenciji srednjih škola ŠŠD „Martin“ SŠ Dugo Selo. Priznanje za poseban doprinos i uspjeh u školskom sportu dodijeljeno je ŠSD „Samoborac“ Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor.
Posebna priznanja za doprinos školskom sportu dobili su Jasna Knežević (OŠ Velika Mlaka), Damir Međeri (OŠ Šćitarjevo) i Davor Munić (Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor).
U ime župana Stjepana Kožića priznanja je najboljima uručio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vjeran Štublin.Skip to content