Program prometne kulture za najmlađe

Program prometne kulture za najmlađe jučer je proveden u OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu. Stotinjak učenika drugih razreda iskušalo je svoja znanja i vještine snalaženja u prometu, a edukaciju su prošli vrlo uspješno!

Šareni poligon dobio je na ozbiljnosti kada nam se pridružila policijska ekipa iz PP Dugo Selo: gdin. Stjepan Belić i gdin. Mate Perković. Policajci su učenicima pokazali kakvim resursima raspolažu, a prije svega bili su im velika potpora na simuliranoj prometnici.

Vožnju naših mališana popratio je i zamjenik gradonačelnika Grada Dugo Selo, gdin. Pavo Jakovljević, te je vozačima simbolično podijelio dozvole koje su i više nego zaslužili. Hvala zamjeniku na posjeti i Gradu Dugo Selo što je omogućio Program prometne kulture za svoje najmlađe sugrađane.

Osim predavanja o prometu, drugašići su učili i o prvoj pomoći od Gradskog društva Crvenog križa  Dugo Selo. Radionice i predavanja održali su: gdin. Kristijan Katinić, gđa. Darinka Remenar, te članovi ekipe Prve pomoći osnovne škole Ivan Benković. Zahvaljujemo timu na izvrsnoj koordinaciji!

Edukaciji su se pridružili gdin. Ivan Terzić i gdin. Antonio Pećina ispred DVD-a Dugo Selo. Učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih ponešto o prevenciji od požara. Hvala DVD-u na velikom doprinosu u Programu!

Vjerujemo da su naši polaznici tijekom dana obuke saznali mnogo novih i zanimljivih činjenica, i doživjeli lijepa iskustva učeći od prisutnih službi. Još jednom hvala svima na suradnji, a veliki pozdrav upućujemo i ravnatelju gospodinu Golešu!

Program prometne kulture za najmlađe, uz Grad Dugo Selo, omogućili su Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa i Zagrebačka županija.

Preuzeto sa www.jumicar.netSkip to content