Projekt ¨“ Zabavne i zlatne godine“ – brojne aktivnosti

U petak, 1.12. u GDCK Dugo Selo održan je radni sastanak partnera u projektu „Zabavne zlatne godine“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Projekt je namijenjen starijim osobama sa našeg šireg područja, a provodi se od svibnja ove godine. Kroz njega se financira, između ostalog, rekreacija za starije osobe, predavanja, zdravstvena mjerenja i savjetovanja, kao i pojedini izleti i druženja umirovljenika. Partneri su dogovorili dalji plan i nove aktivnosti, a među prvima je početak besplatne rekreacije za starije osobe u Društvenom domu Rugvica. Ova rekreacija će se provoditi dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 18 h, a uz to provodit će se redovne kontrole tlaka i šećera u krvi. Svi zainteresirani za ovu lokaciju mogu u tim terminima od 5.12. doći u Dom Rugvica i uključiti se.
U planu su i radionice zdravog kuhanja, likovne i kreativne radionice, te književne večeri, izložbe. Udruge umirovljenika s našeg područja partneri su Crvenom križu u ovom projektu, a jedna od njihovih aktivnosti posebno tijekom mjeseca prosinca, bit će posjete bolesnim i nemoćnim članovima i suport u organizaciji  spomenutih aktivnosti.
Ujedno se razgovaralo o mogućnosti nastavka suradnje, a posebno aktivnosti besplatne rekreacije u 2018. godini, nakon što ovaj projekt završi. Svi su složni da je i u budućnosti neophodna dobra suradnja kako bi se zajednički nastupilo prema organizacijama i institucijama koje financiraju ovakve i slične projekte.

Gordana KocajSkip to content