Projekt Savjeta mladih „Valentinovo je u gradu“: Dvije kino projekcije 11. veljače

„Valentinovo je u gradu“, prvi projekt iz ovogodišnjeg Programa Savjeta mladih Grada Dugog Sela osmišljen kao filmska večer održat će se u subotu 11. veljače, rečeno je na danas održanoj 11. sjednici ovog gradskog tijela. Prikazat će se dvije kino projekcije, iznijela je detalje predsjednica Savjeta Maja Matijaš. Prvi je animirani film „Mali princ“ koji počinje u 17 sati i namijenjen je djeci i odraslima, druga je romantična komedija „Dajem im godinu“ s početkom u 20 sati. Nositelj projekta je KUD „Preporod“.
Preduvjeti za aktivaciju dugoselskog kina su ispunjeni, u dvoranu „Preporod“ prošlog su tjedna postavljeni kino projektor i platno, u sklopu V. faze obnove dvorane čiji je kapacitet oko 300 mjesta. Pozvani su svi, ulaz na projekcije je besplatan.
U nastavku sjednice bilo je riječi o nadolazećim projektima koje se planira realizirati u ožujku. Informiranje mladih na području Grada o značaju, funkcijama i aktivnostima Savjeta mladih provelo bi se posjetom školama, osnovnim i srednjoj, odnosno suradnjom s Vijećima učenika. Ovu inicijativu pozdravio je pročelnik UO za društvene djelatnosti Veljko Bertak koji je nazočio sjednici. Osim razgovora, u škole bi se postavila i info kutija za sugestije, primjedbe i prijedloge. Sve to dokumentirano bila bi velika pomoć sljedećem sazivu Savjeta u osmišljavanju programa rada, napomenula je Matijaš. Također, planira se i tribina „Zdrav život“ koja bi objedinjavala teme o vježbanju i prehrani, a projektu će se pridružiti dugoselska udruga „Street work out“.  Na kraju, predsjednica Savjeta Matijaš iznijela je kako suradnja sa Savjetom mladih Zagrebačke županije, koja je bila planirana u listopadu prošle godine za vrijeme održavanja manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“, nije realizirana iz razloga što je tog dana bilo više takvih susreta.Skip to content