Promotori Dugog Sela

Gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željkom Ivaničekom i gradskim pročelnikom za društvene djelatnosti Veljkom Bertakom danas su u Gradskoj vijećnici primili najuspješnije sportašice i sportaše koji su tijekom ove natjecateljske sezone 2014./2015. postigli zapažene rezultate promovirajući grad Dugog Selo, Zagrebačku županiju i Hrvatsku. Radio se o Stolnoteniskom športskom klubu Dugo Selo čija je ekipa juniora postala prvacima Hrvatske – a to su Matej Murat, Luka Martinek, Mislav Martinek, Tomislav Nagy i Roman Budek. Zapažen nastup za kadetsku stolnotenisku reprezentaciju Hrvatske imala je i Ana Murat dok je Matej Murat nastupio za seniorsku reprezentaciju. Iz Kyokushin karate kluba Dugo Seloprijemu su nazočili prvaci Filip Mavrić (u borbama i katama), Leo Sever (u borbama i katama), Matej Mavrić (u borbama), Tena Vrh (u borbama i kao članica reprezentacije) te Nikola Tucaković (u katama i kao član reprezentacije). U Muškom rukometnom klubu Dugo Selo Dorian Markušić, Marko Jurakić,Tomislav Severec i Mislav Šuker postali su članovi kadetske reprezentacije Hrvatske U-19, dok je Josip Matezović postao član kadetske reprezentacije Hrvatske u rukometu na pijesku. Ivan Čorba iz Športskog ribolovnog društva Dugo Selo ušao je u reprezentaciju Hrvatske U-14 koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu za kadete u Srbiji.

Najuspješnije ove sezone zasigurno su bile rukometašice Ženskog rukometnog kluba Dugo Selo koje su osvojile titulu prvakinja II. lige (21 pobjeda od 22 utakmice s izuzetnim rezultatom +18 pogodaka po utakmici) te se time plasirale u I. Hrvatsku rukometnu ligu!

Pobjedničku ekipu čine Josipa Bebek, Mara Budić, Valentina Čamber, Josipa Đurak, Anamarija Galić, Adriana Ivančan, Ivana Kirin, Josipa Mamić, Lucija Marjančić, Marija Novosel, Andrea Pavković, Anamarija Peti, Inga Presker, Ana Radovac, Sandra Remenar, Marina Slišković i Iva Šebalj. Aktualne reprezentativke Hrvatske U-19 Josipa Mamić, Iva Šebalj i Andrea Pavković nastupile su na Svjetskom prvenstvu kadetkinja u Makedoniji, zatim Josipa Mamić je kao juniorska reprezentativka U-21 nastupila na Svjetskom prvenstvu juniorki u Dugom Selu, a Marija Novosel kao reprezentativka Hrvatske u rukometu na pijesku, kadetkinja U-19, nastupila je na Europskom prvenstvu.

Današnjem svečanom prijemu također su nazočili potpredsjednik Zajednice sportskih udruga grada Dugog Sela Željko Melić, tajnik iste Zajednice Ivan Plašić te predstavnici i treneri pohvaljenih klubova. „Osvojiti prestižni naslov u Hrvatskoj bilo ekipno ili pojedinačno, ući u reprezentaciju Hrvatske, izboriti plasman u najviši rang natjecanja – izuzetni su sportski rezultati, no ne smijemo zaboraviti i na uspjehe dugoselskih sportaša u ostalim ligama i županijskim natjecanjima preko regija do prvenstva Hrvatske“, istaknuo je Melić. Tako su nogometaši seniori osvojili treće mjesto u III. HNL zapad, a pioniri NK Dugo Selo izborili su kvalifikacije za natjecanje u višem rangu. Polusezona AMK Dugo Selo donijela tir prvaka u klasama te je Klub prvi.

Gradonačelnik Velić i predsjednik Gradskog vijeća Ivaniček čestitali su najuspješnijim sportašicama i sportašima uručivši im prigodne poklone, a tom zgodom gradonačelnik je izrazio izuzetno zadovoljstvo i ponos postignutim rezultatima koji na najljepši način promoviraju Dugo Selo. „Grad Dugo Selo i gradsko vodstvo nastoji uvijek podržati i financijski potpomoći dugoselski sport, što se vidi i po izdvajanjima iz gradskog proračuna“, navodi gradonačelnik, dodajući kako se uskoro usvaja prvi rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna – no sport nije diran. „Dugo Selo jedan je od gradova koji najviše izdvaja za što bolje uvjete sportaša, za njihova natjecanja i treninge i pomalo smo zabrinuti jer postajete predobri, što iziskuje i veća financijska davanja“, rekao je gradonačelnik, no ohrabruje kako će i Grad i dalje pratiti sve njihove daljnje uspjehe.Skip to content