PROVEDENO 20. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA – prvo mjesto osvojila ekipa OŠ Ivan Benković

U subotu, 12. ožujka u OŠ Josipa Zorića, održano je 20. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju je sudjelovalo 5 ekipa iz četiri osnovnih škola sa našeg područja: OŠ Stjepan Radić, Božjakovina, OŠ Rugvica, Rugvica, te iz Dugog Sela – Ivan Benković i Josipa Zorića. Na ovom natjecanju provjeravala su se znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Ekipa pod zaporkom „Eqilibrium “ iz OŠ Ivan Benković u sastavu: Maria Vuletić, Nika Gavranović, Patricija Jeleč, Matej Kociper, Anamarija Koturić i Dora-Nasta Rabić mentorice Ane Srdinić, osvojili su 1. mjesto i time osigurali plasman na predstojećem međužupanijskom natjecanju koje će se 16. travnja održati u OŠ Rugvica gdje će predstavljati svoju školu i Crveni križ Dugo Selo.

Natjecanje je proteklo u ugodnoj atmosferi i fair play-u, a sve ekipe pokazale su vrlo solidno znanje, te su razlike među njima bile vrlo male.

Crveni križ Dugo Selo zahvaljuje OŠ Josipa Zorića na domaćinstvu, te volonterima koji su pomogli da se ovo natjecanje provede.Skip to content