Redovna godišnja skupština HVIDR-e Dugo Selo : Aktivni u brojnim sportskim natjecanjima, manifestacijama i obilježavanjima

Pod predsjedavanjem Petra Đurana članovi skupštine HVIDR-e Dugo Selo održali su u Lovačkom domu Srnjak u Prozorju 25. siječnja redovnu godišnju skupštinu koju su prisustvovali predsjednik ŽZU HVIDR-a Zagrebačke županije Stjepan Gudec, gosti iz HVIDR-a Samobor i Sveta Nedjelja, Zaprešić, Ivanić Grad, Kloštar Ivanić, udruge Crne mambe, Hrvatskih vitezova Zagrebačke županije, Dugog Sela i Rugvica te predstavnici Grada Dugog Sela – gradonačelnik Nenad Panian i dopredsjednik Gradskog vijeća Ivan Šajković.

Sjednicu je vodio predsjednik dugoselske HVIDR-e Petar Đuran prezentiravši izvješće o radu tijekom 2019. godine, kao i plan programa za ovu godinu.

U protekloj godini članovi su sudjelovali u nizu sportskih natjecanja – na 24. svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Vukovaru, na Županijskim igrama u Kloštru Ivaniću gdje je osvojeno ekipno 3. mjesto u boćanju, u dvoranskom kuglanju te u stolnom tenisu, 2. mjesto osvojeno je u šahu, dok su prvaci u streljaštvu. Također sudjelovali su u sportskim igrama Hrvatskih vitezova Dugo Selo kod Ciglane gdje su osvojili 1. mjesto u streljaštvu, 2. mjesto u boćanju te 3. mjesto u pikadu i visećoj kuglani. Na 25. svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Makarskoj u županijskoj ekipi nastupili su i dugoselski članovi HVIDR-e, među njima Marčinković koji je pojedinačno osvojio 3. mjesto u streljaštvu. Na Memorijalnim igrama Dražen Horvat osvojeno je 1. mjesto u streljaštvu, visećoj kuglani te u beli 2. mjesto. Članovi HVIDR-e osim u sportskim natjecanjima sudjelovali su i u raznim manifestacijama – Fišijadi u Ivanić Gradu, obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u Velikoj Gorici, na dugoselskoj Fišijadi i pecanju, na Starim jelima ‘z Dugoga Sela, na dugoselskom Martinju gdje je osvojeno 1. mjesto u kuhanju gulaša. Tijekom godine odana je počast u Bleiburgu, pokojnom predsjedniku Željku Galoviću, u Vukovaru sudjelovanjem u Koloni sjećanja te uz državne praznike. Ukupni prihodi u 2019. godini iznosili su 84.740 kuna, od toga Grad Dugo Selo dotirao je 53.000 kuna, Općina Rugvica 4.000 i Općina Brckovljani 5.000 kuna, Zagrebačka županija 5.000 i TZ Dugo Selo 4.000 kuna.

U 2020. godini, razina prihoda planirana je na istom nivou, uz nastavak uhodanih aktivnosti i sudjelovanja u sportskim natjecanjima i manifestacijama. Prva od gradskih manifestacija bit će Fašnik 23. veljače, a u travnju na Veliki petak planiraju besplatnu podjelu ribica na Arcusovom trgu. Planirano je i ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u suradnji s ostalim braniteljskim udrugama, a u rujnu sudjelovat će na Fišijadi na Bajerima, Starim jelima ‘z Dugog Sela te uz Dan grada Dugog Sela u Povorci sv. Martina. Ove godine planiran je odlazak u Škabrnju, komemoraciju Trokut u Novskoj, u Bleiburg, a planirane su i duhovne obnove, najavljuje predsjednik Đuran.

Gradonačelnik Nenad Panian pozdravljajući skup naveo je da Grad kontinuirano brine i vodi računa o braniteljskoj populaciji, kao i svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata pozvavši sve da „gradimo domovinu, a politiku ostavimo sa strane jer braniteljske populacije je sve manje, nažalost, stoga je potrebno udruživanje i jedinstvenost“, poručio je Panian.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG

 Skip to content