Remont Borongaj – Dugo Selo

Zbog radova promet će teći jednim kolosijekom zbog čega su moguća kašnjenja
Zbog nastavka radova na pruzi Zagreb GK – Dugo Selo od 27. lipnja u 22.20 sati do 30. lipnja u 4.10 sati između kolodvora Zagreb Borongaj i Zagreb GK za promet će biti zatvoren po jedan kolosijek. U tom razdoblju protok vlakova bit će ograničen i promet će teći otežano s određenim kašnjenjima.
Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici mogu dobiti na brojevima telefona 060/333-444 (cijena poziva s fiksne linije je 1,39 kn/min+PDV, a s mobilne 2,37 kn/min+PDV, HT d.d.)  i 01/3782-583, kao i u kolodvorima.
Dionica Borongaj – Dugo Selo duga je 16 km, na njoj se križaju glavni međunarodni i unutarnji prometni koridori i teče intenzivan prigradski željeznički prijevoz (na dionici pruge Zaprešić – Zagreb Glavni kolodvor – Dugo Selo). Zbog toga će radovi uvelike utjecati na protok željezničkog prometa u zagrebačkom čvorištu i kvalitetu usluge u putničkom prijevozu.
Vrijednost opsežnih radova na dionici Borongaj – Dugo Selo iznosi 230 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni u ljeto 2014. godine. Nakon remonta najviša brzina vlakova na toj dionici iznosit će 140 km/h.Skip to content