Riješeno više slučajeva kaznenih djela na području PP Dugo Selo

Na području Policijske postaje Dugo Selo, provedeno je više kriminalističkih obrada te je riješeno 18 kaznenih djela provale i jedne prijevare, saznajemo od pomoćnice načelnika za kriminalističku policiju Davorke Markote iz Policijske postaje Dugo Selo.
Policijski službenici Policijske postaje Dugo Selo u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Vrbovec i Policijske postaje Sveti Ivan Zelina, završili su kriminalističku obradu nad četiri osobe vezane za teške provale na tim područjima. Konkretno, na postajnom području Dugo Selo riješeno je 15 kaznenih dijela, rekla je pomoćnica načelnika Davorka Markota. Radi se o osobama mlađe životne dobi D.H., G.H., D.H. i M.P., koji su od svibnja 2015. do kolovoza 2016. godine, počinili 15 teških krađa provaljivanjem u obiteljske kuće, vikend kuće, nogometni klub, ugostiteljske objekte i to na područja Vrbovca, Zeline te na području PP Dugo Selo (Svibje, Stančić, Sop, Prikraj, Čista Mlaka, Oborovo, Lukarišće, Hrebinec, Otok Svibovski). U nekoliko provala četvorka bi se dovezla teretnim vozilom marke Iveco Daily zagrebačkih registracijskih oznaka. Iz objekata su otuđili alat, televizor, perilicu i sušilicu rublja, posuđe, prehrambene proizvode, motorne pile i trimere, bicikl, novac, peći, kovanu ogradu i drugo. Pretraživanjem obiteljskih kuća na više adresa u Vrbovcu pronađeno je dosta otuđenih predmeta, a prepoznavanje predmeta je u tijeku. Vrijednost ukradenog je velika, šteta je preko 80.000 kuna.
U rujnu je zbog provale u zgradu u izgradnji u dugoselskoj Ulici hrvatskih branitelja, kriminalistička obrada provedena nad tri osobe. Dvije su iz Dugog Sela, jedna je iz Vrbovca. B.J. (20), R.A. (19) i G.N. (20) ušli su u podrumske prostorije zgrade, provalili u ostave i otuđili alat građevinskih tvrtki, izvođača radova. Svi ukradeni predmeti pronađeni su u osobnom vozilu jednog od provalnika te su vraćeni oštećenicima.
Treća kriminalistička obrada izvršena je nad M.T. (31) iz Sesveta koji je u dva navrata pokrao autopraonicu Top Wash u Sopu, u sklopu benzinske pumpe. Prvi put je, za vrijeme radnog vremena objekta, iskoristivši nepažnju zaposlenika, ukrao iz kase dnevni utržak. Drugi put je, ušavši kroz otvoreni prozor tijekom noći, otuđio tablet i 200 kuna iz blagajne.
Riješen je i slučaj kaznenog djela prijevare, obrada je provedena nad osobama M.L. (57) iz Zagreba i M.Š. (54) iz Zlatara. Uz krivotvorenje potpisa, u trgovini Blažević kupljene su dvije motorne pile s nevažećom American kreditnom karticom. Jedna pila je vraćena, druga je preprodana. Počinjena je šteta u ukupnom iznosu od 16,362 kune.Skip to content