„RODNA GRUDA“ POZIVA NA 1. MEĐUNARODNU SMOTRU FOLKLORA

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine „Rodna gruda“ Dugo Selo organizira prvu međunarodnu smotru folklora pod nazivom „Pjesmom i plesom do prijateljstva“. Smotra će se održati na rukometnom igralištu u Dugom Selu, u subotu 5. rujna, a nastupit će devet kulturno-umjetničkih društava iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, s preko 300 sudionika.
Pokrovitelj događanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
Manifestacija započinje ujutro u 10,00 sati izložbom starih jela, starih zanata i tradicijskih predmeta, nastavlja se okupljanjem sudionika smotre do 15,00 sati, a u 16,00 sati gradonačelnik Grada Dugog Sela će primiti voditelje sudionika smotre.
U 17,00 sati povorka sudionika smotre u narodnim nošnjama krenut će iz Parka grofova Drašković do rukometnog igrališta gdje u 18,00 sati započinje program. U programu će nastupiti HKUD Insbruck, KUD Sevdah iz Ljubljane, Bošnjačko kulturno umjetničko društvo Azra iz Rašljana u BiH, KUD Vesela šokadija iz Lapovaca, KUD Šćitarjevo, KUD Bijela iz Brčkog, KUD Preporod iz Dugog Sela, domaćini KUD Rodna gruda te Gradski ansambl iz Maglaja s kojim će tijekom održavanja smotre Rodna gruda potpisati povelju prijateljstva.
Po završetku smotre folklora, oko 21,00 sat, započinje zabavno glazbeni program.Skip to content